Als ik de baas zou zijn…

We vinden jouw ideeën erg belangrijk. Wie weet wat de school van jou kan leren?!

Jij bent voor 1 dag de baas van de school. Wat ga jij dan doen om er voor te zorgen dat je leeftijdsgenoten nog beter onderwijs krijgen? Wat kunnen leraren doen om studenten nog meer te motiveren?


Wij zijn op zoek naar jouw verhaal. Wij willen in het onderwijs namelijk graag van studenten leren en ons onderwijs blijven verbeteren. Zijn de scholen in Nederland niet goed dan? Ja, dat hopen we wel. We doen ons best! Maar.. het kan ALTIJD beter!

Wat zijn jouw ideeën, dromen, voorstellen en worstelingen? Wat zou jij doen of zeggen als je de baas zou zijn van jouw school?

We vinden jouw ideeën erg belangrijk. Wie weet wat de school van jou kan leren?!

Schrijf een verhaal/betoog/gedicht/songtekst/interview vanuit de gedachte ; als ik de baas zou zijn van onze school, wat zou ik dan doen om het onderwijs een stuk positiever te maken? Wat ga jij dan doen of veranderen om er voor te zorgen dat je leeftijdsgenoten (nog) beter onderwijs krijgen?

Als je 100.000 euro te besteden zou hebben, waar zou je dat geld dan aan uitgeven om van jouw school een fijnere plek te maken? Bedenk 10 dingen. Maak een kostenplaatje aangevuld met foto’s en toelichting.

Wat kunnen leraren doen om jou te motiveren? Hoe moeten leraren zorgen dat een klas positief gedrag laat zien? Hoe moeten ze met jullie omgaan? Geef minimaal 2 voorbeelden van hoe het niet moet en 2 voorbeelden van wat volgens jou wel werkt.

Wat of welke activiteiten/lessen vond jij tot nu toe heel positief? Noem 10 voorbeelden en geef daarbij aan wat je er zo leuk aan vond. Waarom draagt dit bij aan goed onderwijs? Waarom zou jij als baas van de school ervoor zorgen dat die activiteiten of dingen ieder jaar weer op de agenda staan? Welke nieuwe activiteiten zou jij toevoegen? Bedenk 5 activiteiten.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is image-5.png

Kijk voor meer over dit onderwerp:

Routeplanner 1/2 | 7.4 Kritisch denken | Wat vind jij van de opleiding?