Terug

AMBASSADEUR VAN DE AANDACHT; DOE JE MEE?

In Coronatijd wordt van jongeren gevraagd solidair te zijn met de zwakkeren en ouderen in de samenleving. Niet meer naar school, niet meer feesten, niet meer samenkomen: allemaal om ervoor te zorgen dat de ziekenhuizen niet overbelast raken. Is er voldoende aandacht voor het belang van ouderen? En dat van jongeren? Het is heel begrijpelijk als je je gepasseerd voelt. Waar blijft de aandacht voor jou? Misschien kunnen we elkaar daarbij helpen. Gewoon, even uitwisselen hoe het met je gaat en dat er dan iemand écht luistert. Zonder onderwijsdoel, vanuit onze behoefte aan contact. Tijdens de veertigdagentijd dagen we jou uit om aandachtambassadeur te worden.

Doe je mee met 10 minuten aandacht creëren? Het enige dat jij nodig hebt, is een telefoon en tijd.

En wil jij hier een bijdrage aan leveren als docent? Dan heb je alleen maar een les, 15 minuten tijd en Break-Out-Rooms in Teams nodig.

Laten we dansen

Wat zou je willen vieren als je weer tien mensen uit zou mogen nodigen? Welke manier kun je samen bedenken om datzelfde nu tóch te vieren zonder dat je bij elkaar mag komen?

Laten we een feestelijk nummer opzetten en een minuut dansen alsof er niemand met ons meekijkt. Hoe voelt dat?

Om te doen terwijl we praten

Wie zegt dat je alleen maar in een klaslokaal naar school kan? Gebruik de eerste 10 minuten van de les om een lekkere plek buiten te zoeken. Wedden dat je deze les nooit meer vergeet?

Sportief zonder extra tijd

Durf jij die uitdaging aan? Als iedereen nou eens in zijn sportkleren naar school komt, en na de les gaat iedereen op een sportieve manier naar huis. Lopen, hardlopen, fietsen, steppen, skeeleren, hoe kom jij thuis? Onderweg natuurlijk wel elkaar op de hoogte houden, hoe laat was jij thuis?

Tijdens deze 40-dagen-de-tijd helpen we je op weg om samen aandacht te creëren voor de ander. Soms schotelen we je een uitdaging, vraag of actie voor om de interactie op gang te houden. Spontaniteit juichen we natuurlijk ook van harte toe! Het maakt niet uit wie je belt, welke uitdaging je aanpakt, het gaat erom wat je voor diegene betekent in de ontmoeting. Daar helpen we je bij. Word jij ook Aandacht Ambassadeur?