Ben jij een jongen of een meisje?

jongen of meisje

Is deze vraag ooit aan jou gesteld?

In augustus 2021 werd de vraag ‘ben jij een jongen of een meisje?’ aan de veertienjarige Frederique gesteld. Frederique zei vervolgens dat het niet uitmaakte en dat hij haar met rust moest laten.


‘Ik ben wie ik ben en jij mag zijn wie jij wilt zijn’.

Vervolgens werd Frederique meerder keren in haar gezicht geslagen. Ze liep een kaakfractuur op, brak haar neus en een aantal tanden.  

Volgens de politie en getuigen gaat het om een lhbtiq+-incident. Nos meldt dat Frederique denkt dat je inderdaad kan spreken van lhbti geweld. “Gender is een beetje ingewikkeld voor sommige mensen om mee om te gaan, aangezien sommige mensen niet weten wat ze zijn of willen zijn.”
Zelf worstelt Frédérique daar niet echt mee, vertelt ze. “Ik zie mezelf als een persoon, het maakt mij niet uit of mensen mij een jongen of een meisje noemen. Je kunt het genderfluïde noemen. Ik ben natuurlijk geboren als meisje en ik ben gewend dat mensen mij een meisje of zij noemen, of haar. Maar als mensen mij een hij noemen voel ik me niet beledigd. Ik denk dat het me niet heel veel uitmaakt.”
Bron: nos.nl

“Gender is een beetje ingewikkeld voor sommige mensen om mee om te gaan, aangezien sommige mensen niet weten wat ze zijn of willen zijn.”

Frederique geeft aan dat sommige mensen het een beetje ingewikkeld vinden. Vind jij het ingewikkeld? Zo ja, wat vind je dan lastig?

Weet jij waar lhbtiq+ voor staat?

Hoe zit het eigenlijk, wat betekent lhbitq+?

https://www.youtube.com/watch?v=nY6oAaRe9BQ

In de media wordt steeds meer aandacht geschonken aan lhbtiq+ geweld.

Wat heb jij de laatste tijd meegekregen over lhbtiq+ geweld?

Waar denk jij dat dit vandaan komt? Wat zou een oplossing kunnen zijn voor dit geweld?

Wil je nog een artikel lezen over dit onderwerp?