Terug

BOSBRANDEN AUSTRALIË

Bosbranden horen bij Australië. In het zuiden zijn de natuurbranden namelijk belangrijk voor de voortplanting van verschillende bomen en gewassen. Maar dit seizoen zijn de branden groter en intenser dan ooit. Heel veel groter en intenser….
Bosgebieden ter grootte van Nederland branden af in Australië en het aantal bosbranden neemt nog steeds toe. Steeds meer deelstaten worden getroffen. En de zomer is nog niet eens begonnen. De vrees bestaat dat straks het grootste deel van de bossen in het land in brand staat.

Bron; NOS nieuws

Zeker 23 mensen zijn al omgekomen, honderden huizen zijn afgebrand, een half miljard dieren gedood en miljoenen hectares bos zijn verwoest, waaronder delen van tropische bossen die eeuwenlang gevrijwaard zijn gebleven van branden. Duizenden inwoners en toeristen in het zuidoosten van het land werden afgelopen week geëvacueerd vanwege oprukkende branden. En dat terwijl het hoogtepunt van het brandseizoen nog moet komen.

Afbeelding kan het volgende bevatten: vuur en buiten
Waarom krijgt de brandweer het vuur niet onder controle?

De aanhoudende hitte, met temperaturen rond de 50 graden, de wind en de langdurige droogte wakkeren de vlammen almaar aan. De extreme temperaturen volgen op de droogste lente ooit in Australië. In New South Wales en Queensland is sinds begin 2017 weinig regen gevallen, waardoor de anders zo productieve landbouwgebieden nu ten prooi vallen aan de vlammen.

'Het vuur ging zo snel, de dieren hadden geen enkele kans'

"Je hart breekt. Het was echt verwoestend." Het Australische Kangaroo Island likt zijn wonden na de brand. Duizenden schapen en kangoeroes kwamen om. → nos.nl/l/2317424

Gepostet von NOS am Sonntag, 5. Januar 2020

Zou jij zo positief kunnen zijn als die man en vrouw in de video?

Wat zou jij doen als het ons hier in Nederland zou treffen?

Hoe zou het zijn om alles achter te moeten laten?