Terug

HEY BUURVROUW!

Nu je niet meer je vrienden mag bezoeken, zoeken mensen andere manieren om toch met elkaar op een veilige manier in contact te zijn. In veel landen, om te beginnen in Italië, vinden mensen elkaar door samen vanaf hun balkons met elkaar te gaan zingen. Dat leidt tot prachtige resultaten en het geeft je echt het gevoel van verbondenheid met elkaar.

Ben je het eens met de opmerking op Twitter dat de aarde en de mensen wat ‘genezing’ nodig hebben?

Het bijzondere is echter, dat in een grote stad zoals New York, de buren elkaar blijkbaar voor het eerst zien! Dat kun je als je in een dorp woont, je waarschijnlijk maar moeilijk voorstellen. Als je in een middelgrote provincieplaats als Sneek of Drachten woont, begin je het al beter te snappen. We hebben het allemaal druk. Iedereen vertrekt in de ochtend naar het werk en keert aan het einde van de dag weer terug. In sommige nieuwbouwwijken is het overdag gewoon bijna uitgestorven.

Toch zijn er afgelopen jaren steeds meer initiatieven om je buren beter te leren kennen. Denk bijvoorbeeld aan de landelijke burendag of aan een buurt-BBQ die op een zomerdag spontaan geregeld wordt. We begrijpen steeds beter dat we niet alleen op deze aarde wonen, maar dat we elkaar nodig hebben.

Niet alle pogingen om goed te doen worden door iedereen gewaardeerd. De Amerikaanse komiek Trevor Noah deed ook een poging en die liep minder goed af. Laat je je er niet door weerhouden!

Uitdagingen:

In deze coronatijd is samen voetballen op het buurtpleintje of even bij elkaar op de koffie gaan niet mogelijk. Wat kan je wel doen om met elkaar in contact te blijven?

Wees van betekenis voor buurtbewoners die misschien wel behoren tot risicogroepen. Wat kun jij voor ze doen?

Bak een overheerlijke taart en maak er andere mensen blij mee!

Bespeel jij een instrument? Ga achterin je tuin zitten, speel je lied en maak je buren blij! Heb je geen tuin (of buren)? Maak er dan filmpje van en zet hem op social media met #Teezr.nl.