Dank je wel!

Wie wil jij bedanken?


Op initiatief van Merci (je weet wel, van die dozen chocolade) wordt dit jaar voor het eerst de nationale bedankdag gevierd in Nederland. Deze dag bestaat internationaal al langer, maar vanaf nu wordt in Nederland op 21 september ook aandacht besteed aan deze dag.

Wat voor gevoel geeft het jou wanneer je iemand bedankt?

Uit onderzoek blijkt namelijk dat iemand bedanken je zelf blij en enthousiast maakt. Misschien geven we zelfs liever een bedankje dan dat we die krijgen.

Bedank een ander eens, en ervaar zelf ook dat positieve gevoel. Dat kan natuurlijk op allerlei manieren, maar merci komt ook met een hele leuke actie! Je kan een doos merci-chocolade laten personaliseren.

Bedank jij wel eens iemand? Wanneer?
Doe je dat alleen als iemand je een ‘dienst’ levert, of bedank je iemand ook wel eens omdat hij of zij er gewoon voor je is?

Ook is er een speciale pop-up store opgezet in The Mall of the Netherlands (Leidschendam). Hier zijn verschillende speciale merci producten beschikbaar.

5 ideeën om iemand te bedanken:

  1. Een appje. Simpelweg dank je wel appen of sms’en is voor veel Nederlanders al genoeg als bedankje. Laten blijken dat je het moment of gebaar niet als vanzelfsprekend ziet, wordt al enorm gewaardeerd!
  2. Een bezoekje. Even langsgaan bij iemand om hem of haar persoonlijk te bedanken is natuurlijk heel speciaal. Het kost je niets, het is vaak een kleine moeite, en het wordt enorm gewaardeerd. Daarnaast is het ook nog eens heel persoonlijk.
  3. Een berichtje op social media. Wil je iemand graag in het openbaar bedanken voor zijn of haar hulp? Denk dan eens aan een leuk berichtje op social media. Een leuke foto op Instagram of Facebook, met een tekst waarin je hem of haar bedankt zorgt ervoor dat anderen kunnen zien wat voor fijne hulp jouw dierbare heeft gegeven.
  4. Een bos bloemen. Een bloemetje is een populair bedankcadeau, blijkt uit onderzoek. Logisch, een mooie bos bloemen hoeft niet duur te zijn en staat altijd mooi en gezellig in huis. Uit ditzelfde onderzoek blijkt overigens dat mensen ook blij zijn met een kaartje en chocola als bedankje. Daarmee zit je dus ook altijd goed!
  5. Een (klein) persoonlijk cadeautje. Je moet er misschien iets meer moeite voor doen, maar een klein persoonlijk cadeautje dat echt bij iemand past is een goede manier om iemand te bedanken.
    Bron: www.coolesuggesties.nl

Probeer deze lijst aan te vullen met ideeën hoe je iemand kan bedanken.

Ken je de reclames van Merci? Nee? Bekijk er dan eens een paar. Wat valt je op aan deze reclames? Let ook op de kleuren en de muziek. Wat voor gevoel proberen ze neer te zetten?