Terug

DE ZIN(LOOSHEID) VAN BIDDEN

Misschien ken je het wel; je hebt een moeilijk toets, er gebeurt iets onverwachts en je roept iets als ‘Help me!’ Oftewel, een schietgebedje.

Bidden wordt volgens de Van Dale omschreven als het aanroepen (het om hulp vragen aan) een hoger wezen. Dat kan hardop, of in stilte

Bidden komt voor in alle religies.

Mensen bidden tot Allah, Maria of God. Veel mensen ervaren dat hun gebeden verhoord worden en putten daar vertrouwen en rust uit. Toch zijn er ook heel veel onverhoorde gebeden.

Wat is bidden eigenlijk?

Wat is bidden eigenlijk? Hoe bid je dan? In de onderstaande vlog legt Anna-Louise uit wat bidden volgens haar is en hoe zij dat doet. Soms bidt ze weleens en dan krijgt ze het niet, hoe zit dat dan? Anna-Louise is christen en heeft dat zelf meegemaakt toen ze aan God bad of ze de juiste studie mocht kiezen. Bekijk de video hoe zij ermee omgaat.

Bid jij? Waarom wel of niet? Is dit gebed dan gericht tot God?
Of iets of iemand anders?
Hoe bid je dan?

Heeft bidden zin?

Velen bidden dagelijks tot hun God. Waarom eigenlijk? Er zijn ook mensen die het zinloos vinden. Anderen vinden bidden een soort mindfulness; even helemaal tot jezelf komen, jezelf vragen stellen en de dingen op een rijtje zetten.

Heeft bidden zin?

Geloof jij in bidden? Heeft het zin?

Moet je gelovig zijn om te bidden? Moet je in een God geloven om te kunnen bidden?

Lost jouw God problemen op?

Zou het voor God pleiten als Hij alle gebeden verhoorde? Zou dat wenselijk zijn? Wat zou er dan gebeuren?

Er is in de wereld veel onenigheid tussen mensen. Grote oorlogen beginnen vaak met ruzie over het geloof. Mensen willen en geloven verschillende dingen. Hoe gaat God daarmee om? Wie wint er als twee gelovige voetbalteams bidden voor de overwinning?

Zijn jouw gebeden wel eens verhoord? Hoe weet je dat , waar merkte je dat aan?Beeld: Shutterstock