Terug

EEN DOCHTER, EEN VADER EN EEN EETSTOORNIS

‘Misschien kunnen we beter gaan schrijven,’ zei journalist Peter Henk Steenhuis tegen zijn dochter Hille, toen ze voor de zoveelste keer ruzie kregen.

Nog diezelfde avond schreef Hille haar vader een eerste mail. Ze schreef haar vader over haar uitwisseling naar Erfurt, een stad in Duitsland, waar ze een week eerder meer dan zes kilo lichter van was teruggekomen. Vader en dochter bleven elkaar vervolgens schrijven, ook toen bleek dat Hille een fikse eetstoornis had, en haar behandeling nog maanden op zich liet wachten. Die mailwisseling is de basis geworden voor Hongerklop.

Hille schreef over alles wat ze meemaakte. Over de fitgirls die haar rolmodel waren. Over discipline en doorzettingsvermogen, of juist het gebrek daaraan. Over de zwarte en witte wolf, die bezit van haar namen. Over haar drang te sporten. En over haar borstbeen, dat op een ochtend dwars doormidden werd gezaagd, omdat ze een openhartoperatie moest ondergaan.

Het boek Hongerklop is het verhaal van een dochter en een vader die zich door een van de gemeenste ziektes van onze tijd worstelen.

Hille Steenhuis (2002) is geboren in Amsterdam en doet dit jaar eindexamen. Peter Henk Steenhuis (1969) is filosofieredacteur bij Trouw en publiceerde meer dan vijftien boeken, onder meer Andere Achterhuizen (met Marcel Prins) en Door het beeld door het woord (met René Gude).

Hongerklop

Heb jij, of ken jij iemand in je omgeving die te maken heeft met een eetstoornis en heb je wel er behoefte aan verhalen te horen en te delen? Dan is dit misschien iets voor jou.

Hille en haar vader hebben besloten hun ervaringen te delen. Dat hebben ze gedaan door samen een boek te schijven, maar nu ook door een webinar te organiseren. 28 april 2020 wordt er een webinar georganiseerd waar jij bij kunt zijn. Een webinar is een interactieve live-uitzending via internet. En jij kunt daarbij zijn!

28 april 2020, 19.30 – 21.00

Mogelijkheid voor vraag en antwoord!

Herken jij ook de spanningen thuis als het gaat om eten?

Meedoen aan de webinar kost 10 euro als je 18 jaar of ouder bent. Voor iedereen onder de 18 jaar is deelname gratis.

ROC Friese Poort heeft 10 kaarten en boeken in haar bezit. Wil jij (student van de Friese Poort) kans maken op een kaart voor de webinar of een boek? Geef dit dan bij je SLB-er en vermeld dat de kaart te verkrijgen is bij de mensen van het practoraat.

LET OP! Oplichters actief

Aanmelden voor de webinar doe je bij info@evolveevents.nl

De flyer;

Het verschil tussen een eetstoornis en een eetprobleem | Fitgirls.nl

Foto op homepagina; Linda.nl

OPROEP LINDA.NL

Heb jij binnen jouw familie iets aangrijpends meegemaakt dat je graag (eventueel anoniem) zou willen delen? Mail dan jouw verhaal in het kort naar verena.verhoeven@linda.nl o.v.v. ‘Familieverdriet’.

Wil je graag praten? Praat met je SLB-er of ga naar MIND Korrelatie.nl.