Terug

FAMILIEGEHEIMEN

Ieder huisje heeft zijn kruisje. Misschien ken je dit spreekwoord wel; in ieder gezin of iedere familie is (ook) narigheid. Er mankeert overal wel iets. De familie van Miljuschka Witzenhausen heeft een bijzonder verhaal. Ze heeft eenmalig een podcast uitgebracht waarin ze in gesprek is met haar moeder, de zus van Willem Holleeder. Daarin worden vragen van luisteraars beantwoord.

Astrid Holleeder ziet dochter Miljuschka Witzenhausen liever niet op tv -  Weekblad Party
Miljuschka Witzenhausen

Wat weet jij van Miljuschka en haar familie?

Hoe zat het ook alweer?
Miljuschka (tv-chefkok) is de dochter van Astrid, de zus van topcrimineel Willem Holleeder. Haar moeder Astrid heeft samen met haar zus Sonja een belastende verklaring afgelegd tegen hun broer Willem Holleeder. Ze beschuldigen hem van verschillende moorden. Astrid heeft gesprekken met haar broer opgenomen. In 2015 legde ze een verklaring af in de rechtbank. Later wordt naar buiten gebracht dat Willem Holleeder plannen had om Astrid, Sonja en misdaadjournalist Peter R. de Vries te laten liquideren. Astrid zit al jaren ondergedoken, is al jaren niet meer in het openbaar verschenen en houdt haar identiteit goed verborgen. Willem Holleeder is in 2019 veroordeeld tot een levenslange gevangenisstraf.

Willem Holleeder over de verklaringen van zijn zussen: 'Zo'n smerige  streek. Het zijn allemaal leugens' | De Volkskrant
Willem Holleeder

Podcast
Miljuschka Witzenhausen heeft samen met haar moeder Astrid Holleeder de podcast Familiegeheimen opgenomen. Het idee voor de podcast ontstond nadat Miljuschka haar volgers had aangeboden haar moeder vragen te stellen over het boek dat ze heeft geschreven.

In de podcast vertelt Astrid Holleeder over hoe ze haar dagen vult en over de familiegeheimen die hebben geleid tot de huidige situatie.

Familiegeheimen is het derde boek dat Astrid Holleeder schreef. Eerder verschenen Judas en Dagboek van een getuige.

Heb jij wel eens een podcast geluisterd? Zo ja, welke? Zo nee, waarom niet?

Ben jij of ken jij iemand die een bijzonder verhaal heeft voor een podcast?

Stel dat jij een podcast op zou nemen met een familielid, wie zou dat dan zijn? Waarom? Welke vragen zou je dan stellen?

De podcast “Familiegeheimen” is beschikbaar via de bekende platformen als Spotify, Apple Music & Deezer. Ook is de podcast te beluisteren op de site van Miljuschka.