Terug

FATAAL; ZINLOOS GEWELD

De 19-jarige regisseur Jesse Bleekemolen maakte Fataal; een Nederlandse film over de rampzalige gevolgen van zinloos geweld. 

Milan en Sophie zijn twee jonge mensen in de bloei van hun bestaan. Ze willen trouwen, kinderen krijgen en gelukkig zijn. Milan is een dromer en een van die dromen gaat hij realiseren. Hij wil een dance-club beginnen; hij heeft intussen een financier gevonden en een prachtig pand waar dat allemaal gaat gebeuren. Hij is zelfs al bezig om de boel te verbouwen. Hij wordt aan alle kanten geholpen. Door zijn beste vriend Ferhane die zijn baan opzegt om bij deze club “Jaguars” te gaan helpen. Zelfs de ouders van Sophie staan hem bij. Alleen de vader van Milan vindt het niks maar die relatie – tussen Milan en zijn vader – is nooit goed geweest. 

Uiteindelijk is het groot feest en gaat de club open. Maar op een avond worden er drie jongens uit de “Jaguars” verwijderd. Ze hebben zowel personeel als bezoekers lastiggevallen. Al snel zinnen de drie op wraak. Als op een vroege ochtend Milan naar zijn auto loopt na een lange nacht hard werken, wachten ze hem op en slaan ze hem volledig in elkaar. Als hij later in het ziekenhuis bijkomt, hoort hij dat hij nooit meer zal lopen. Maar niet alleen dat, langzaam maar zeker ziet hij hoe zijn eigen wereldje ineenstort maar ook dat van de dierbare mensen om hem heen…

Fataal is gebaseerd op meerdere waargebeurde verhalen over slachtoffers van zinloos geweld. De opbrengst van deze film gaat dan ook naar het goede doel om slachtoffers van zinloos geweld bij te staan.

Fataal

Wat vind jij van zinloos geweld?

Bestaat zinvol geweld?

Ben jij of heb jij vrienden die wel eens schuldig zijn geweest aan geweld? Wat zegt dat over jou of over je vrienden?

Heb jij wel eens te maken gehad met zinloos geweld? Wat is er gebeurd? Wat deed je?

Wat zijn mogelijke oorzaken van zinloos geweld? Kun je in sommige gevallen begrip hebben voor de dader?

Wat zou er moeten gebeuren om het groeiende probleem van zinloos geweld te verminderen?

Stel dat je het een keer meemaakt; je bent of kent iemand die te maken krijgt met geweld. Wat kun je doen?

Welke waarden zijn voor jou belangrijk?

Welke kracht heb je nodig om op te komen voor je waarden?