Terug

FIT-QUARANTAINE-CHALLENGE; TRAIN JE HERSENEN!

Wat doe jij om de dagen in quarantaine jezelf een beetje scherp te houden? Zet je je hersenen nog een beetje aan het werk? Tijd voor een challenge!

Uitdaging:

Los de volgende raadsels op:

  1. Twee vaders en 2 zonen gaan uit vissen. Ze vangen ieder 1 vis en nemen deze mee naar huis. Ze verliezen geen vis, maar komen toch met 3 vissen thuis. Hoe is dat mogelijk?

2.

3. Op het plaatje zie een ‘een doel’ en ‘een bal’ in het doel. Kun jij door maximaal 2 krijtjes te verschuiven de bal (de gum) buiten het doel (gevormd door de krijtjes) plaatsen? De bal blijft dus liggen..

Leer een nieuwe hobby! Altijd al willen kunnen jongeren? Hup, dit is je kans! Maak een compilatie van filmpje van oefenmomenten tot het hoogtepunt; het eindresultaat van een tijdje afzien, doorzetten, wel willen opgeven, maar toch doorgaan en overwinnen!!

Bekijk het filmpje hieronder. Wie heeft de moord gepleegd? Whodunnit is de ideale test om je opmerkzaamheid op de proef te stellen. Bekijk het filmpje tot seconde 53. Zet het dan op pauze en maak voor jezelf uit wie de moordenaar is. Druk daarna terug op ‘play’. Was je nog iets anders opgevallen? O.. en je test gelijk even lekker je Engels!