Terug

#DOESLIEF

Lianne Vissers zag de foto van Minister Hugo de Jonge, las daarna de berichten en voelde zich boos… Ze besloot haar gedachten op te schrijven en postte het op facebook.

Dit land is naar de klote….

Nog half slaperig open ik mijn Facebook vanmorgen. Senna ligt nog heerlijk in dromenland, dus ik heb even tijd voor mijn nieuws- rondje. Er verschijnt meteen een foto van Minister Hugo de Jonge, die een zojuist ingeënte bewoner van een instelling (Fred) knuffelt. Ik draai mijn hoofd een beetje schuin, wat een lieve, aandoenlijke foto, denk ik bij mezelf…

Dan zie ik dat er al meer dan 2000 reacties onder de foto geplaatst zijn. Mijn nieuwsgierigheid wint het, zoals altijd, en ik klik erop. Tegen beter weten in…. Voordat ik mijn eerste slok koffie heb genomen, valt mijn onderkaak alweer van verbazing op de grond.

– “Die Pinokkio moet dood.”

– “Hier wordt met 2 maten gemeten, HIJ mag wel knuffelen, en WIJ niet”.

– ” Dat die staatsmongool de k….. krijgt en nooit meer beter wordt…”

– ” Die lamlul moet kapot.. ”

En zo kan ik helaas nog wel even doorgaan. Op de één of andere manier word ik er verdrietig van (okee, dat ben ik al snel, dus dat telt misschien niet). Ik besluit, weer tegen beter weten in, op wat profielen te klikken.

Oude(re) mensen, een man met een mooi gezin op de foto, een jonge student, en als klap op de vuurpijl iemand die ik “ken”, en dus bevriend mee ben op Facebook. U begrijpt, nu dus niet meer…

Dan lees ik het artikel pas, want daar had ik nog helemaal geen tijd voor gehad. Lang verhaal kort, de geestelijk beperkte Fred werd onder toeziend oog van Minister Hugo de Jonge als één van de eersten ingeënt op zijn woongroep. Door zijn enthousiasme en blijdschap stoof hij op de Minister af, en gaf hem een dikke (menselijke) knuffel. Waar normaal gesproken menig hart toch een beetje week van wordt (hoop ik toch), is dit nu blijkbaar een reden voor duizenden mensen om een Minister, die ook nog eens mens is, onder de grond te trappen en erop te spugen. De ergste ziektes toe te wensen….

Als hij Fred weg had geduwd had ik vast gelezen: – ” Wat een onmenselijke droplul, je had best een knuffel kunnen geven.” Etc. Etc. Etc.

Ja, dit land is echt naar de klote. Social media was al naar de klote, maar nu is het niet meer te redden. Het kost helemaal niets om, juist in deze tijd, nog liever te zijn voor elkaar. Elkaar te helpen waar nodig! Ga eens kijken wie jouw hulp nodig heeft, want als je iets voor een ander doet, dan word je daar echt een beter mens van!

Om 08.15 strompelt Senna uit bed. Ik leg mijn telefoon even op het aanrecht om haar een goedemorgen te KNUFFELEN. Ze kijkt naar mijn scherm, en ziet dezelfde foto. ” Achhhhh, dat is toch die meneer van de spreekbeurten op TV? Wat lief zeg, dat hij een knuffel krijgt!!” En met dat ene zinnetje in mijn hoofd, hoop ik de rest van de dag geen nieuws meer te lezen…..

Stel dat jij een reactie zou geven op dit bericht. Wat zou jij schrijven?

Ja, dit land is echt naar de klote. Social media was al naar de klote, maar nu is het niet meer te redden. Het kost helemaal niets om, juist in deze tijd, nog liever te zijn voor elkaar. Elkaar te helpen waar nodig! Ga eens kijken wie jouw hulp nodig heeft, want als je iets voor een ander doet, dan word je daar echt een beter mens van!

Heeft een ander wel eens iets liefs voor jou gedaan? Wat? Hoe voelde dat?

Doe jij wel eens iets liefs voor een ander? Noem een voorbeeld.

#doeslief

Doeslief – Buro Kersten – Met oog vóór de zorg