Terug

GA MEE OP EEN CULTURELE REIS?

Kunst, schilderijen, beelden.. nogal saai. Vind jij dat ook? Weet je dat wel zeker? Probeer het eens met andere ogen te bekijken, misschien vind je het veel leuker dan je ooit zou verwachten.

Het verhaal over quarantaine tijdens coronatijd.

Ken je de kunst van het Museum of Senses in Praag al? Laat je verwonderen door de optische illusie. Bizar!

Wat leer je eigenlijk van kunst?

Maak zelf kunst!

Maak van jezelf (en je familie) een kunstwerk! Doe mee aan @Tussenkunstenquarantaine: Kies een schilderij of foto en maak deze thuis zo goed mogelijk na. Extra uitdaging: je mag maar drie objecten gebruiken. Deel het resultaat op Instagram met @tussenkunstenquarantaine. Doe hieronder vast wat inspiratie op!

Extra

Breng een bezoekje aan het Rijksmuseum

Bijna 700.000 kunstwerken van het Rijksmuseum staan online. Van de middeleeuwen tot nu en van de Nachtwacht tot Nijntje.

Ga naar het Rijksmuseum (gele knop) en lees de opdrachten onder de afbeelding. Kijk, doe, verzin, vertel of fotografeer. Trots op je resultaat? Deel het via Facebook of Instagram met ons @rijksmuseum

Kunst in isolatie

Vijf kunstenaars werkten in isolatie. Zij willen hun werk aan jou laten zien. Ga mee in de virtuele tocht langs de kunstlocatie. Bij elke plek waar je komt krijg je de vraag om naar iets op zoek te gaan en een vraag te beantwoorden. Daar kunt je iets mee winnen: namelijk de illustraties die je onderweg tegenkomt. Succes en goede reis!

Zin in een wandeling door het museum D Orsay in Parijs?

De Franse hoofdstad Parijs kent tientallen musea. Zo is het Louvre bijvoorbeeld een van de bekendste musea in de City of lights. Ook het museum aan de overkant van de Seine vormt zo’n must-see van Parijs. Het Musée d’Orsay is een museum gehuisvest in een prachtig stationsgebouw uit 1900.

Het Musée d’Orsay biedt niet alleen prachtige architectuur, maar ook bijzondere sculpturen en impressionistische schilderijen die nergens anders te vinden zijn.

Nieuwsgierig naar wat daar te zien is? Druk dan hieronder op de gele knop. Je komt dan in een virtuele omgeving terecht waar je het museum en haar prachtige architectuur en kunstwerken kunt bekijken.

Zoek op de site (klik op de gele knop hieronder) naar dit plaatje en druk daarop. Dan begint je wandeling.