Terug

GOED FOUT

Hoe zit het met de morele barometer in Nederland? Waar je gisteren nog over kon gieren van het lachen, kan vandaag echt niet meer. Kan je nog wel genieten van James-Bond films of is dit toch echt vrouwonvriendelijk? Laat je kinderen kijken naar een programma waar mensen ‘gewoon bloot’ gaan? Of slaan we allemaal soms een beetje door?

Tegenwoordig moet je goed nadenken over wat je doet, zegt of schrijft, want je kunt er behoorlijk op afgerekend worden. Denk maar eens aan het ‘spleetogen trekken’ tijdens een uitzending van Wie is de mol?. Of racist genoemd worden nadat je jezelf zonder bedoelingen hebt laten fotograferen met cornrows. Of een glanzende carrière aan diggelen na het uitdagen van een minderjarige jongen om zijn geslachtsdeel te laten zien op internet. De kracht van sociale media is hierin groot en schadelijk.

In het nieuwe programma ‘Goed Fout’ bespreekt Katja Schuurman met een panel wat kan en wat absoluut niet (meer) mag. Zo komen onder andere onderwerpen als seksisme, genderneutraliteit, racisme en kritiek op de coronamaatregelen aan de orde. Klik hieronder om de eerste aflevering te bekijken:

Hoe is jouw mening over de stellingen hieronder, komend uit de eerste aflevering van Goed Fout?

Hoe sta jij tegenover ‘spleetogen ogen trekken’ wanneer een Aziatisch persoon wordt nagedaan? Denk maar eens aan het verjaardagsliedje Hanky Panky Shanghai.

Wat vind jij van deze scene uit de James Bond film Goldfinger? Is dit vrouwonvriendelijk?

Wat vind jij van dit filmpje? Kan dit?