Terug

‘HET VERBAAST ME DAT HET ME NOG RAAKT.’

“Tering zwarte hoer’, schold de 13-jarige jongen in een privébericht. Glennis Grace heeft als reactie daarop op haar Instagram-account de naam en foto’s gepubliceerd.

Exposen

I feel sorry for you’, schrijft de zangeres bij haar post in haar stories. ‘13 jaar en nu al zo verpest. Hij schrok toen ik zei dat ik hem bekend ging maken, maar ik kan dit niet meer over me heen laten gaan. Jonge racist.’

Te gast bij Jinek

Grace was te gast bij het televisieprogramma om te vertellen over de berichten die ze ontvangt. 

Ze vertelde dat ze er geen spijt van heeft dat ze de naam openbaar heeft gemaakt. Ze had al snel door dat het om een jong iemand ging. ,,Waar zijn de ouders? Hoe kan het dat je zulke taal uitspreekt naar iemand die je totaal niet kent? Ik word er heel verdrietig van’’, vertelde ze in de uitzending. Glennis Grace wil graag in gesprek met de jongen. Ze zegt vaker in gesprek te gaan met mensen die dit soort uitspraken doen.

Toen Eva Jinek andere berichten -veel zeer kwetsende- voorlas, die Grace toegestuurd krijgt via sociale media, brak de zangeres. De andere gasten in de uitzending waren geschokt over wat ze hoorden.

Bekijk hieronder het fragment met Glennis Grace aan tafel bij Jinek:

Verdient iemand het om uitgescholden te worden om zijn/haar huidskleur?

Waarom schelden mensen anderen uit? Wat denk jij?

Glennis: “En nog wat, vaak hoor ik dat het aan de opvoeding ligt en ja, dat is vaak het geval maar soms worden kids ook beïnvloed door vriendjes of de media! Lets keep that in mind.”

Ben je het met haar eens? Is dat wat de 13-jarige jongen deed een resultaat van opvoeding en wat hij leert in zijn omgeving?

De zangeres is niet van plan om te stoppen met exposen, en geeft anderen zelfs een waarschuwing voor de toekomst. “De jeugd is de toekomst en hopelijk leert hij hier van. Dus als je het in je hoofd haalt om naar mij racistische uitlatingen te uiten. Echt, ik geef je altijd een kans om excuses aan te bieden doe je dat niet dan ben je de SJAAK en expose ik je met foto en al…”.

Wat zou jij tegen de jongen die de racistische uitlatingen richting Glennis deed, willen zeggen?

De zangeres kreeg veel steunbetuigingen voor haar actie, maar er zijn ook mensen die vinden dat zij te ver gaat door de 13-jarige publiekelijk te veroordelen.

Schrijf een reactie aan Glennis op haar post waarin ze de 13-jarige, na hem de kans te hebben gegeven om zijn excuus te maken, met naam en foto bekend maakt. Geef aan wat je van de situatie vindt en hoe je over haar actie denkt.

Wissel jouw reactie met die van een klasgenoot. Schrijf vervolgens een reactie op diens reactie, zoals je op social media ook op elkaars posts kunt reageren; zeg wat je van de mening/post van je klasgenoot vindt en onderbouw je mening met 2 goede argumenten. Geef dus aan waarom je het er wel of niet mee eens bent.