Terug

HET VERHAAL VAN FARNOOSH

Als kind van de oorlog, én nu als verpleegkundige op de intensieve zorg in België, hoort afscheid nemen bij haar leven. Het verhaal van de Syrische/Belgische Farnoosh verhaal is op z’n minst bijzonder te noemen.

Farnoosh werkt op de intensive care in een ziekenhuis in België. Ze is getrouwd met Dirk, maar is geboren in Syrië. Ze heeft de oorlog meegemaakt en heeft de dood van dichtbij gezien. Nu kiest ze voor een baan in de zorg, waarbij ze de dood ook regelmatig in de ogen kijkt. Ze blijft positief!

Radio Gaga

Gisteren was de eerst aflevering van het nieuwe seizoen van ‘Radio Gaga’, waarin Joris Hessels en Dominique Van Malder te zien zijn. Ze willen iedereen een hart onder de riem steken die zich het voorbije jaar in de zorgsector heeft ingezet.

Farnoosh is zo iemand.

Farnoosh is zeventien jaar geleden vanuit Iran naar België gekomen. Ze volgde de liefde van haar leven. Ze werkt als verpleegkundige op de afdeling Intensieve zorg in het UZ Gent, de afgelopen maanden vooral met covid-patiënten. Farnoosh heeft daarom drie maanden apart op haar zolder gewoond, omdat haar man risicopatiënt is. ‘Het is geen evidentie. De ene dag kan je iemand redden, de andere dag patiënten verliezen waar je lang voor gevochten hebt.’

De vader van Farnoosh gaf haar , toen ze nog een jong meisje was, het voorbeeld dat je elkaar in een crisis moet bijstaan.

“ALS ANDERE MENSEN HET KOUD HEBBEN, WELK PLEZIER HEBBEN WIJ ER AAN HET WARM TE HEBBEN?”

Zou jij dat ook kunnen?

Wat vind je van het verhaal van Farnoosh?

Heb je bewondering voor haar? Waarom wel, of waarom niet?

Welke kwaliteit van Farnoosh zou jij ook wel willen hebben? Waarom?