Terug

HEY BART, HOE GAAT HET NOU ÉCHT MET JOU?

In ons leven in lockdown kost het steeds meer moeite om elkaar te ontmoeten. In het onderwijs geven we veel aandacht aan leerdoelen behalen en achterstanden wegwerken. Maar wanneer hebben we echt aandacht voor de ander? Gewoon, even uitwisselen hoe het met je gaat en dat er dan iemand écht luistert. Zonder onderwijsdoel, vanuit onze behoefte aan contact. Tijdens de veertigdagentijd dagen we jou uit om aandachtambassadeur te worden. Doe je mee met 10 minuten aandacht creëren? Het enige dat jij nodig hebt, is een telefoon en tijd.

“Met aandacht voor de ander geef je aandacht aan jezelf.”


In drie categorieën helpen we je op weg om samen aandacht te creëren voor de ander. Soms schotelen we je een vervolgvraag, of actie voor, om de interactie op gang te houden. Spontaniteit juichen we natuurlijk ook van harte toe! Het maakt niet uit wie je belt, het gaat erom wat je met diegene gaat doen in de ontmoeting. Daar helpen we je bij.

Om te ontdekken over elkaar

  • Welke artiest staat op jouw Spotify Vind-ik-leuk lijst?
  • Wil je me een nummer laten horen dat je op zou zetten om energie te krijgen?

Om te doen terwijl we praten

  • Honger? Laten we delen wat er in onze koelkast ligt en kijken of we in deze tijd een lekker tussendoortje voor onszelf kunnen maken.

Om samen te maken of te doen

  • Wil je eens door je kamer lopen en een foto sturen van iets dat je blij maakt? Heb je papier en een pen/potlood bij de hand?
  • Welk voorwerp neem je zeker mee op je volgende vakantie?