Terug

HOE DENK JIJ DAT DE WERELD ER OVER 5 JAAR UITZIET?

Hoe denk jij dat de wereld eruit ziet over vijf jaar? En hoe denk je dat het met jezelf gaat over vijf jaar? Die prikkelende vragen vormen de basis van een programma dat maar één keer om de vijf jaar wordt gemaakt: Over 5 jaar.

In 2015 zocht Wim de Vilder negen bekende en interessante Vlamingen op bij hen thuis of op hun werk. En hij vroeg hen om in de toekomst te kijken, vijf jaar vooruit naar 2020. Niet eenvoudig. De interviews van toen werden vijf jaar lang weggestopt. Niemand kon ze bekijken. Voor de negen gasten een reden om echt het achterste van hun tong te laten zien.

De antwoorden van de gasten geven een mooi beeld van hoe snel alles veranderd is op vijf jaar tijd. In de wereld en soms ook in hun eigen leven. In 2015 lag Vlaanderen bijvoorbeeld vooral wakker van de vluchtelingencrisis, nu van corona. Zou er trouwens iemand de pandemie voorspeld hebben?

Over 5 jaar, vanaf woensdag 11 november om 20u40 op Eén.


Kies 1 van de bovenstaande personen met de bijbehorende titel en voorspel wat hij of zij 5 jaar geleden heeft geantwoord op de vraag; “Hoe denk jij dat de wereld er over 5 jaar uitziet?’ Schrijf je antwoord dus vanuit die persoon.

Maak 2-tallen en praat met elkaar over de vraag:

Hoe dacht jij 5 jaar geleden dat de wereld er nu uit zou zien?

Wat zou jij nu antwoorden op de vraag “Hoe denk jij dat de wereld er over 5 jaar uitziet?