Terug

HOE ‘VER’ GA JIJ VOOR EEN VLUCHTELING?

Onbekende wegen moeten bewandelen, geen flauw idee hebben waar deze wegen uitkomen én of het daar beter is. Je hebt geen keus, want je bent op de vlucht! Elke dag weer nemen overal te wereld mensen de moeilijkste beslissing in hun leven: vluchten in de hoop het elders beter te hebben. Om vluchtingen te helpen, kan jij nu letterlijk ‘ver’ gaan! #NVDVgoesdigital.

Wonen er mensen met verschillende achtergronden in jouw omgeving? Heb jij contact met deze mensen over hun achtergrond, genomen beslissingen in het verleden en over hun zorgen?

Wat weet jij over vluchtelingen?

Los van wie je bent of waar je vandaan komt. Iedereen heeft recht op eigen waarde, want we zijn allemaal bewoners van deze aarde! Op 20 juni a.s. is het Wereld Vluchtelingen Dag. Op 20-21 juni zouden duizenden deelnemers de Nacht van de Vluchteling lopen, om zoveel mogelijk geld op te halen voor noodhulp aan vluchtelingen. Helaas is dit evenement in deze vorm door de uitbraak van het coronavirus afgelast. Geld is hard nodig om in crisisgebieden concrete hulp in te zetten. Kijk maar eens naar dit filmpje:

Beeld je eens in: je bent op de vlucht en je hebt niets meer, welke hulp zou dan welkom zijn?

Toch kun jij iets doen voor vluchtelingen! Met de digitale Nacht van de Vluchteling (NVDV) kun jij alsnog kilometers maken. Er bestaat een NVDV-app die je kunt aanzetten. Vanaf dit moment al! Al jouw gemaakte kilometers, zoals heen en weer lopen naar de supermarkt, het rondje met de hond, de trap op en af lopen, worden in deze app bij gehouden. Elke kilometer telt! Om jouw prestaties te waarderen of om je aan te moedigen kun je anderen vragen om een sponsoring. Deze sponsoring komt weer ten goede aan alle vluchtingen in de wereld.

Wil je weten hoe dit in zijn werk gaat? Bekijk het filmpje hieronder en zet de app aan!

Uitdagingen

Ga ‘ver’ voor vluchtelingen, download de NVDV-app en loop mee!

Vraag je familie en vrienden om jouw loopprestaties te sponsoren.