Terug

IEDEREEN DOET WAT

Vrijdag 25 september 2020 gingen veel kinderen en jongeren de straat op om te demonstreren voor een beter klimaat. Niet alleen in Nederland, maar over de hele wereld werd gestaakt en regeringen gevraagd om in actie komen tegen klimaatverandering.

Voor het eerst sinds het begin van de coronacrisis zijn er wereldwijd weer scholierenstakingen voor het klimaat. In Utrecht was er een stilprotest. Ongeveer 100 jongeren en kinderen waren 1 minuut stil voor mensen die wereldwijd in de problemen komen door klimaatverandering. Deze jongeren en kinderen maken zich grote zorgen over hun eigen toekomst en die van hun toekomstige kinderen. Ze willen anderen bewust maken van het probleem klimaatverandering.

Wereldwijd komen mensen in de problemen door klimaatverandering. Aan welke problemen denk je dan?

Maak jij je wel eens zorgen over de toekomst door klimaatverandering?

Niet alleen in Nederland werd gedemonstreerd. Ook in andere landen vroegen veel mensen aandacht voor het klimaatprobleem. In Zweden deed de 17-jarige Greta Thunberg mee. 2 jaar geleden kwam zij op het idee om te gaan staken om aandacht te vragen voor het klimaatprobleem. Toen nog helemaal in haar eentje. Hoe anders is dat nu!

Ook was er een protest tussen ijsschotsen door de 18-jarige Britse klimaatactiviste Mya-Rose Craig. Mya-Rose zit op een ijsschots in het Arctisch gebied voor een van de noordelijkste klimaatdemonstraties ooit. Ze draagt een bord met de tekst ‘Youth Strike for Climate’. “We moeten nu in actie komen, anders raken we dit kwijt”, zegt de 18-jarige Mya-Rose Craig. Daarmee doelt Mya-Rose op de ijsschotsen om haar heen. Het was voor Mya-Rose geen plezierreisje. De Britse activiste moest eerst 2 weken in quarantaine om daarna 4 weken mee te varen op een Greenpeace schip.

Eigenlijk weet iedereen het: ‘niets doen is geen optie meer’! Onderstaande reclame heb je misschien wel voorbij zien komen.

Welke klimaatbewuste stappen heb jij al gezet?

Wat kan jij nog meer doen?