Terug

IK GA MIJN DROOM LEVEN!

Alles opgeven en opnieuw beginnen. Met een tas onder je arm de wijde wereld intrekken. Niet meer gebonden zijn aan een plek. Of werk. Maar je dromen achterna. Wie droomt daar nu niet van? Ik wel. En ik deed het.

“Ik besefte ineens dat ik voor een keuze sta: wil ik de rest van mijn leven dromen of wil ik mijn droom eindelijk leven? “

‘Ik’ is Floor Ockers. Floor gaat 8 april starten met haar droom waar te maken. Daarvoor heeft ze alles opgegeven; de liefde van haar leven, haar baan, haar koopwoning.. alles. Het enig wat ze nu bezit zijn 4 dozen boeken, 3 tassen kleding, 1 tas met schoenen en 1 fiets. Dat is haar leven.

“Ik wilde meer. Op de vraag: wat dan? Was mijn antwoord: de wereld. En dat is het. Ik wil de wereld. Ik wil me niet meer binden aan één plek, aan één huis, aan één persoon. Ik wil zwerven, nieuwe plekken zien, ik wil nieuwe mensen leren kennen, maar bovenal mezelf leren kennen. Wanneer ik alleen de wijde wereld in trek voel ik me vrij. Ik voel me zelfstandig, onafhankelijk en ongelooflijk rijk. Dan is het antwoord simpel. Doen waar je gelukkig van wordt. En na 33 jaar kom ik er achter dat dat in mijn eentje is, mijn dromen achterna. “

Afbeeldingsresultaat voor adventure virgin blog

Ze heeft altijd gedroomd van ‘erop uit trekken”. Als kind droomde Floor al over avonturen en maakte al mooie reizen; altijd te voet of op de fiets. Nu wordt de reis die ze gaat maken echt een avontuur; het lopen van de Pacific Crest Trail. Een 4285 kilometer lange voettocht van de Mexicaanse grens dwars door de Amerikaanse wildernis naar Canada. Op 3 mei 2020 start ze. Het wordt een ongekend avontuur.

Wat vind jij ervan dat Floor alles opgeeft om te doen waar ze blij van wordt?

Moed en lef heeft ze.. zou jij het durven?

Heb jij dromen die je waar wilt maken?

Welke mate van moed heb je nodig, om deze activiteit ook echt uit te voeren?