Terug

IK GELOOF …

De reeks ‘ik geloof’ zetten we voort! Deze keer met eerstejaars studenten van de opleiding Medewerker Marketing en Communicatie van ROC Friese Poort in Emmeloord. Zij interviewden een persoon met een bijzonder “ik geloof” verhaal. Lees op Teezr iedere week weer een nieuwe bijdrage.
Wat geloof jij? Geloof jij in een God of geloof jij dat je het allemaal niet zo zeker weet? Geloof jij dat we goed genoeg zorgen voor de aarde? Geloof jij dat engelen bestaan? Geloof jij dat jij iets kunt betekenen in dit leven? Geloof jij dat bomen een ziel hebben? Geloof jij dat je altijd een keuze hebt? Wat geloof jij?

“Ik geloof erin om mijn personeel te motiveren en te inspireren door niet boven ze te staan” 

Door Loes Krops en Anouk Zonderland 

Al sinds zijn studie Werktuigbouwkunde op het HBO wist Rik al dat hij graag voor zichzelf wilde gaan werken als ZZP’er. Nu jaren later heeft hij een prachtig bedrijf opgezet, VHM Machinery. Door de lockdown kunnen wij het bedrijf niet fysiek bewonderen en vindt het interview online plaats. Maar zelfs dan zien we de sterke ondernemers drive van Rik van Hees naar voren komen.  

In 2005 is Rik officieel begonnen met VHM Machinery en bouwt hij producten voor de agrofood sector. Dit zijn landbouwproducten. De producten zijn gerelateerd aan de automatisering van kisten en Big Bags (de grote puinzakken). Dat geldt voor de hele kleine machines tot de grote machines, die volledig automatisch werken. Eigenlijk is hij hier een beetje ingerold. In het begin kreeg hij veel opdrachten van kennissen. Zo was één van de eerste dingen die hij maakte een kopersmelter. Zo ontstond het bedrijf, Rik krijgt opdrachten van klanten waarna Rik de machines kan bouwen. De machines blijven voornamelijk in Nederland, maar ze gaan ook naar Nieuw-Zeeland, Canada, Amerika, Duitsland en Frankrijk.  

Hoe word je de beste versie van jezelf?   

Elke dag zijn er zo’n 30 mensen op de werkvloer. Iedereen is gespecialiseerd in zijn eigen vakgebied, zoals lassers, engineers en ontwerpers. Er zijn dus verschillende disciplines. ”Of er nu een leidinggevende is of niet, iedereen kan het beste van zichzelf worden en dit resulteert in het beste willen leveren aan onze klanten, aldus Rik. “Ik geloof erin dat het personeel net zo goed kan functioneren zonder leidinggevenden erboven.”  

“Zonder een leidinggevende zorgt iedereen er voor dat het project waaraan gewerkt wordt vanuit de hele groep wordt georganiseerd. Iedereen heeft het gevoel van toegevoegde waarde te zijn voor dat project. Op deze manier zal het personeel meer zelf gaan nadenken over de beste aanpak. Of kunnen ze beter overleggen met een collega die op hetzelfde niveau staat? Zo geef je het personeel meer vrijheid, maar ook verantwoordelijkheid. Doordat ik ze dat vertrouwen geef, kunnen ze ook vaker fouten maken waar ze dan weer van leren. Zonder elkaar kunnen ze niet tot één groot project komen. Ze zien het als hun eigen ding, waardoor ze ook veel gemotiveerder aan het werk gaan”. Hiermee groeit het personeel, maar ook het bedrijf! 

Hoe verloopt een werkdag bij VHM Machinery 

We beginnen in een klein groepje vanuit elk vakgebied met een ”dagstart”. Dan kijken we met welke projecten we bezig zij: “hoe gaat het met lassen en monteren, lopen we hierbij tegen problemen aan of kunnen we gewoon door?” In de toekomst wil Rik meerdere bedrijven in zijn organisatie, zodat je een heel groot bedrijf hebt waar allemaal kleine bedrijfjes in zitten. Dan werken er een aantal personen aan het ene project om een machine te bouwen. Tegelijkertijd wordt er voor een andere klant ook een machine gebouwd. ”Als iets niet lekker loopt zie ik daar altijd mogelijkheden in om dat te verbeteren en te veranderen in een kans.” Rik vindt het leuk om zijn enthousiasme in het bouwen van machines uit te stralen en door te geven aan het personeel. ”Je moet altijd voorwaarts blijven gaan en altijd positief blijven denken. Een beetje risico nemen daarbij moet kunnen!” 

Rik en zijn bedrijf in de toekomst  

VHM Machinery is binnen de agrofood sector aardig geaccepteerd, omdat het bedrijf een goede service heeft. Rik hoort vaak dat het personeel het werk bij de klanten goed doet en ze stralen veel energie uit. Ze werken vaak nog langer door om het werk af te krijgen. “Je hebt als bedrijf een doel en je denkt vooruit hoe de dag er morgen uitziet voor ons bedrijf, maar ook voor de klant”. Als Rik de kans krijgt om naar het buitenland te verhuizen, dan zou hij dat zeker doen. Hij wil dan beginnen met een machine- verkoopkantoor, om dit langzaam op te bouwen tot een groot bedrijf. Dit wil hij nu nog niet, maar als het VHM Machinery volwassen genoeg is wel. Hij ziet dit als een avontuur. 

Na dit interview met Rik zijn wij enthousiast geworden. We delen het geloof van Rik. Ook zonder leidinggevende kan je het beste uit jezelf halen door personeel meer verantwoordelijkheid te geven en met een kleine groep aan één project te werken. Wij vinden dit wel een gedurfde keuze, omdat er ook weleens een project fout kan lopen. Tegelijkertijd ook een slimme keuze, omdat het personeel hiermee meer uitdaging wordt geboden.   

Het lijkt ons een uitdaging om bij VHM Machinery te werken als Marketing & Communicatiemedewerker, vanwege een veelzijdige baan, waarbij je vanuit alle hoeken moet denken.  


De beste versie van jezelf! Hoe doe jij dat?

Werken in een bedrijf zonder leidinggevenden? Hoe lijkt jou dat?

Welke voor- en nadelen zie jij in het werken zonder een leidinggevende?