Terug

IK GELOOF …

Wat geloof jij? Geloof jij in een God of geloof jij dat je het allemaal niet zo zeker weet? Geloof jij dat we goed genoeg zorgen voor de aarde? Geloof jij dat engelen bestaan? Geloof jij dat jij iets kunt betekenen in dit leven? Geloof jij dat bomen een ziel hebben? Geloof jij dat je altijd een keuze hebt? Wat geloof jij?
Tweedejaars studenten van de opleiding Mediaredactiemedewerker van ROC Friese Poort in Drachten gingen op pad en interviewden een persoon met een bijzonder “ik geloof” verhaal. Lees hieronder iedere week een nieuwe bijdrage.

Ik geloof dat je nooit alleen bent

Door Joel Bos en Hanne Vries

Helena van Praktijk Helena

Helena is geen gewone vrouw. Ze ziet en voelt dingen om haar heen, zoals aura’s en engelen. Een vrouw met een bijzonder verhaal! Genoeg redenen om haar hier meer over te vragen.

Wij kwamen Helena toevallig tegen op het internet. We namen telefonisch contact op en Helena vond het een leuk om geïnterviewd te worden. Eenmaal bij haar adres aangekomen, belden we aan en mochten we binnen komen. Rechts was haar praktijk en links haar woonhuis. In de praktijk hing een hele rustige sfeer. We hoorden klassieke muziek op de achtergrond. Toen we naar binnen liepen, konden we nog niet indenken dat ze zo’n uitzonderlijk verhaal had…

In Helena haar jeugd had ze vaak bijzondere dromen en ook in het verdere leven zag ze bijzondere dingen, zoals engelen. Na de geboorte van haar eerste kind wist ze het zeker: hier moet ik meer mee doen en over gaan vertellen!

Er bestaan veel verschillende soorten engelen. Helena, die al veel van dit onderwerp af weet, leert soms nog nieuwe engelennamen. Ook heeft zij haar eigen engel, genaamd Uriël. Ze krijgt vaak hulp van engel Ariël, zoals blijkt uit dit voorbeeld. Helena en haar man waren op een gezellige vakantie in het mooie Duitsland. Op de weg terug hadden ze geen idee hoe ze weer in Nederland moesten komen. In die tijd hadden zij nog geen TomTom, die hen te hulp schoot. Plotseling verscheen er op een rotonde een bord met het woord: Nederland. Een bord, op een plek waar volgens Helena nooit een bord met Nederland zou staan. Zo konden ze veilig terug naar eigen land. Dit was echt niet de enige keer dat deze engel haar te hulp schoot op een cruciaal moment. Het was een koude winterse dag en Helena was onderweg in haar kleine autootje. Ze reed een brug op in Leeuwarden en moest plotseling remmen door een bus voor haar, die stopte. Achter haar reed een grote vrachtwagen. Door ijzel was het moeilijk om de brug op te komen. Ze vroeg haar engel om hulp en voelde alsof de auto omhoog getrokken werd.

Volgens Helena zijn niet alle engelen even behulpzaam. Ook in de engelenwereld zijn er goede en minder goede engelen. Soms lijken engelen eerst prettig en aardig te zijn, maar achteraf blijkt toch anders. Eigenlijk in bepaald opzicht net mensen. Het was niet altijd zo mooi als het nu misschien klinkt. Vroeger, toen Helena klein was, merkte ze deze energieën ook al. Daardoor kon ze vaak niet goed mee doen met de rest. Ze zag dingen die anderen niet konden zien en kon daar niet makkelijk over praten. Niemand begreep haar. Mensen hebben snel hun oordeel, daarom hield ze zich soms liever stil.

Helena kan als het ware een kijkje nemen in de engelenwereld. Om die reden ziet ze ook overleden mensen. Mensen vragen haar of ze overleden personen kan oproepen, maar dit doet ze niet. Overledenen verschijnen af en toe aan Helena. In haar praktijk doet ze wel andere dingen om mensen te helpen, hierbij vraagt ze ook hulp van de engelen. Wanneer iemand vast loopt in het leven of gewoon even wilt ontspannen, kan men bij Helena terecht.

Na het interview realiseren wij ons dat we een erg bijzonder verhaal te horen hebben gekregen. Helena wil ons en de lezer van dit stuk iets meegeven: ook al geloof je niet in de engelenwereld, onthoud dat je nooit alleen bent!

Engelen: geloof of bijgeloof? Wat denk jij?

Welke vraag zou jij aan Helena willen stellen?