Karsu zorgt voor tranen met lied voor slachtoffers aardbeving (Giro 555)

Zangeres Karsu heeft gisteravond veel indruk gemaakt met haar optreden bij de tv-uitzending voor Giro 555 van woensdag 15 februari. De uitzending stond in het teken van Giro 555 om geld op te halen voor de slachtoffers van de aardbevingen in Turkije en Syrië. 


Karsu is te horen vanaf 1.24

Fantastische voorlopige eindstand: 88.921.469 euro!

Aan het einde van de landelijke actiedag heeft Nederland maar liefst 88.921.469 ­­­­­­­euro gedoneerd op Giro555. Een overweldigende opbrengst! Met dit geld kunnen we enorm veel betekenen voor de slachtoffers van de aardbeving in Syrië en Turkije.

Wat is giro 555?


Giro 555 komt in actie voor de slachtoffers van de aardbeving in Syrië en Turkije. Bij uitzonderlijke rampen slaan 11 samenwerkende hulporganisaties de handen ineen onder de naam Giro 555. Zij vragen heel Nederland om geld in te zamelen voor hulp aan slachtoffers. Verschillende hulporganisaties, zoals het Rode Kruis, zoeken naar overlevenden onder het puin. Ook wordt er medische hulp geboden door hulpverleners. Tienduizenden mensen hebben door de aardbeving geen dak meer boven hun hoofd terwijl het ijskoud is buiten. Verschillende organisaties, zoals Cordaid en Kerk in Actie, zorgen voor tijdelijk onderdak. Een andere eerste levensbehoefte waar hard aan gewerkt wordt: eten, schoon drinkwater en andere hulpgoederen, zoals medicijnen, hygiënepakketten, winterkleding en dekens. Of dakzeilen die beschermen tegen regen en kou. Onder andere Save the Children deelt deze spullen uit. Door de aardbeving zijn heel veel kinderen hun ouders kwijtgeraakt. Onder andere UNICEF helpt deze kinderen beschermen en zorgt voor psychologische hulp.

In het beeldverhaal (druk op de knop hieronder) van NPO kennis wordt verder uitgelegd wat Giro 555 is en doet. Een aanrader om je kijken en te luisteren.

Heb jij je Turkse of Syrische klasgenoot, teamgenoot of buurvrouw al gevraagd: ‘Hoe is het met je?”

Wat doet het leed van anderen met jou? Wat zou dat kunnen veranderen? Zou je dat willen? Hoe zou je dat aan kunnen pakken?