Terug

#KASPERKOMTERAAN!

Bestuursvoorzitter Remco Meijerink van ROC Friese Poort heeft een hartenkreet gedaan voor alle mbo-studenten. Wat doet de coronacrisis met mbo-studenten? Krijgen ze in deze coronacrisis nog wel kansen?

Afgelopen maanden en nog steeds wordt er van jongeren veel gevraagd. Ze kunnen niet naar school, volgen hun lessen online, kunnen niet met vrienden(groepen) samenkomen of zich uitleven in de sportschool. Hun diplomafeestjes worden waarschijnlijk niet of met een intiem gezelschap gevierd. Daarbij zijn veel stageplekken stil komen te liggen: 25 tot 50 procent van alle stages in Nederland zijn weggevallen. Remco Meijerink vraagt zich af: “Geeft de samenleving de mbo-ers ook iets terug?”

Hoe is het afstandsonderwijs jou bevallen?

Wat heb jij het meest gemist tijdens de coronacrisis?

Mbo-stages zijn stil gelegd, met name studenten in de sectoren Horeca en Toerisme hebben het moeilijk.

Studenten in het mbo hebben stageplekken nodig om zich te kunnen ontwikkelen tot een uitstekend beroepsbeoefenaar. Kunnen mbo-studenten straks nog wel aan een stageplek komen? Remco Meijerink roept ondernemers op om de mbo-studenten niet te laten zitten. Laat ze praktijkervaring opdoen!

Hoe is dit gelopen bij jouw stage? Werd jouw stage stil gelegd of werd er juist meer inzet van jou gevraagd?

Maak jij je zorgen over jouw de voortgang en afronding van jouw opleiding? Welke zorgen zijn het grootst?

Wat voor effect gaat het anderhalve-meter-onderwijs hebben op onze mbo-studenten? Straks mogen er maar ongeveer 8 tot 10 studenten samen in een klaslokaal. Als nieuw eerstejaars mbo-student weet je misschien niet eens wie er allemaal bij je in de klas zitten, laat staan hoe je kan samenwerken aan een groepsopdracht.

Dit is verleden tijd. Het anderhalve-meter-onderwijs vraagt om afstand.

Ben je nieuwsgierig naar het artikel uit Leeuwarder Courant van 18 mei 2020. Lees hieronder het hele artikel:

Lees ook: Leeuwarder Courant, 18 mei 2020

Uitdagingen:

Wil jij mbo-studenten ondersteunen in het zoeken naar een stageplek? Roep via Social Media zoveel mogelijk ondernemers op om solidair te zijn met jongeren en in deze moeilijk tijd stageplekken te bieden. Gebruik bij je oproep: #Kasperkomteraan

Heb jij ook een mening over dit onderwerp? Schrijf net als bestuursvoorzitter Remco Meijerink een opiniestuk en stuur deze naar het regionaal dagblad bij jou in de buurt. Twijfel je of je opiniestuk goed is? Vraag je docent Nederlands om er even naar te kijken.