Terug

LEVEN ZONDER ETEN, DRINKEN OF SLAAP! KAN DAT?

Hoe kun je leven zonder eten, drinken of slaap? Een breatharian kan dit en voedt zichzelf met Prana, een levensenergie die om ons heen hangt.

Veel mensen experimenten tegenwoordig met hun eetpatroon en levensstijl. Er zijn alleseters, vegetariërs, veganisten, raw-foodisten (alleen voedsel dat ongekookt en onbewerkt is), fruitarians (alleen maar fruit), liquidarians (alleen sapjes drinken) en nog vele andere levensstijlen. Een breatharian is iemand die helemaal vrij van voedsel leeft en zichzelf voedt met Prana.

Ben jij bewust bezig met een eet- en drinkgewoonte of heb je een bepaalde levensstijl?

Prana, dus! Een levensenergie, die je lichaam blijkbaar zo goed voedt, dat je geen boterham of appel nodig hebt. Prana is een energie in de lucht. Je kan het absorberen door het in te ademen, maar je neemt het ook op via je huid (ons grootste orgaan). Prana is een begrip uit het Hindoeïsme, als één van de vijf goden van de wind. Bij Prana doe je elke dag ademhalingsoefeningen.

Onlangs was Breatharian Wim, Brahman Menor zoals hij zichzelf noemt, bij het praatprogramma Jinek. Hij vertelt in deze uitzending over zijn ervaring als Breatharian. Klik op de knop om het fragment te bekijken:

Wat is jouw eerste reactie op de levensstijl van Breatharian Wim?

Juich jij dit toe of ben je, net als de arts aan tafel, minder overtuigd?