Terug

LOCKDOWN OF NIET?

Social Media stond afgelopen weekend bol met foto’s van sportklasjes in het stadspark en drukte op de boulevard in Scheveningen. Aan de foto’s te zien houdt ook niet iedereen zich aan de anderhalve meter afstand. Moet Nederland strengere maatregelen nemen tegen Corona?

In de persconferentie van maandag 23 maart liet premier Rutte weten zich geërgerd te hebben aan de beelden van afgelopen weekend waarin Nederland massaal eropuit trok naar het bos of het strand. Premier Rutte noemde het “asociaal” en het moet stoppen!

Beeld ANP

Hoe heb jij je afgelopen weekend gehouden aan de eerder opgelegde maatregelen?

Spreek jij anderen aan op het niet houden aan de anderhalve meter afstand?

“Het virus verspreidt zich niet zelf. Wij doen dat”, voegde minister Ferd Grapperhaus in de persconferentie eraan toe. De nieuwe maatregelen zijn onder andere gericht op het voorkomen van groepsvorming. Afspreken met elkaar, ook thuis, moet beperkt blijven tot maximaal drie bezoekers die minimaal anderhalve meter afstand houden.

Wat vind jij van deze hardere maatregelen?

In ons buurland Duitsland geldt momenteel een contactverbod. Duitsers mogen alleen in hun eentje, met iemand uit het eigen gezin of met één ander persoon de straat op. Wie de regel wil overtreden, riskeert een boete.

Ben jij voor of tegen zo’n contactverbod?

Premier Rutte had tijdens de persconferentie nog wel een waarschuwing voor ons allemaal: mochten deze maatregelen niet werken, dan volgt een ‘volledige lockdown’. Laten we hopen dat dit niet nodig is!

Zou er een volledige lockdown moeten komen of zijn de huidige maatregelen voldoende?

Sta jij wel eens stil bij volledige lockdown? Wat houdt dit precies in?

Welke maatregelen zou Nederland volgens jou moeten nemen?

Uitdagingen:

Schrijf een brief aan premier Rutte met daarin jouw maatregelen om het coronavirus tegen te gaan. Vraag je medestudenten digitaal om feedback.

Stel je voor; Nederland gaat in lockdown. Wat ga jij doen de hele dag? Stel een schema op met activiteiten waarmee jij je thuis gaat bezig houden.

Zoek een tutorial op welke jij gaat volgen tijdens de lockdown-periode.