Terug

LOVE IS LOVE

17 mei was de Internationale Dag tegen Homo-, Lesbo-, Bi-, Trans- en Interseksefobie. Wereldwijd wordt er op of rond deze datum aandacht gevraagd voor het verschijnsel homohaat en de onwenselijkheid daarvan. Sommige mensen vragen zich af of zo’n dag echt nodig is…… bekijk onderstaande video maar eens en oordeel zelf!

D66-kamerlid Rob Jetten heeft op de Internationale Dag tegen Homo-, Lesbo-, Bi-, Trans- en Interseksefobie een video gemaakt waarin hij laat zien hoeveel homohaat er nog is in Nederland. 

Wat is je eerste reactie bij het zien van deze video?

Flikker, lesbo, stinkhomo……. een greep uit een aantal scheldwoorden die regelmatig gebruikt worden. Gewoon op straat, op het werk, tijdens het sporten of op school. Soms bij wijze van grapje, maar veel te vaak gewoon bewust. Beide manieren leiden er toe dat mensen zich onprettig of onveilig voelen of niet zichtbaar zichzelf durven te zijn.

Hoe geëmancipeerd vind jij Nederland? Kan iedereen in Nederland houden van wie hij of zij wil?

Er mag nooit een reden zijn om iemand uit te schelden, ook al is Homo-, Lesbo-, Bi-, Trans- en Interseksualiteit vanuit je geloof, je omgeving of achtergrond niet toegestaan. Ook onder vrienden zijn grapjes over homoseksualiteit niet oké.

Wat doe jij als je hoort dat iemand wordt uitgescholden omdat hij of zij van iemand houdt?

Woorden doen pijn. Besef wat je zegt. Stop met schelden. Stop met haat.

#LoveIsLove