Mantelzorgers, dankjewel!

Mantelzorgers zijn ‘onzichtbare’ helden die zorgen voor een ziek familielid, vriend of buur. Vaak vinden ze de zorg vanzelfsprekend, maar dat is het niet. Het is bijzonder en verdient waardering. Wij vinden mantelzorgers helden. En ja, dat mag best eens gezegd worden. Op 10 november, de Dag van de Mantelzorg, laten we onze waardering zien. Dus, mantelzorgers; Dankjewel!


10 november, de Dag van de Mantelzorg

Mantelzorg is zorg en ondersteuning bieden aan iemand met fysieke, verstandelijke of (sociaal)psychische problemen. Het gaat om hulp die iemand een ander biedt zonder er iets voor terug te krijgen.

Ken jij een mantelzorger? Wist je dat jouw buurvrouw, jouw collega, jouw rij-instructeur of zelfs jouw klasgenoot een mantelzorger zou kunnen zijn? Of misschien ben je er zelf wel eentje! Geef diegene eens een extra compliment of een schouderklop: dat mag natuurlijk altijd, maar op 10 november, de Dag van de Mantelzorg zeker.

5,3 miljoen
mantelzorgers in Nederland

Ook kinderen en jongeren kunnen mantelzorger zijn. Zij verzorgen bijvoorbeeld hun ouder(s), hun broertje of thuiswonende oma. Als jonge mantelzorger wordt er soms veel van je verwacht: helpen in het huishouden, mee naar het ziekenhuis, boodschappen doen, wondverzorging, zorgen voor andere gezinsleden en ga zo maar door. Naast de fysieke hulp, maakt een (jonge) mantelzorger zich vaak ook zorgen om degene waarvoor hij zorgt.

Daarom is 10 november uitgeroepen tot de Dag van de mantelzorg om aandacht te hebben voor deze ‘onzichtbare’ helden! Via onderstaande QR-code kan je een schouderklopje uitdelen aan iedere mantelzorger die dat verdient!

Voorbeeld van afbeelding

Welke lieverd zet jij vandaag in het zonnetje? Hoe ga je dit doen?

Wat zou je tegen een (jonge) mantelzorger willen zeggen?

Ben jij een mantelzorger? Wat doe jij om te zorgen dat je het volhoudt?

Zorg jij voor iemand?

Zorg jij voor iemand? Dan willen we jou graag bedanken. Jij bent meer dan welkom bij de gratis lunch die speciaal voor jou en alle andere mantelzorgers is georganiseerd. Kom je ook?

Als mantelzorgen heb je vast vaak vragen of kun je wel wat hulp gebruiken. Klik op onderstaande knop om te kijken of je antwoorden op jouw vragen kunt vinden.

MANTELZORGERS, BEDANKT!