Terug

MOEDER NATUUR IS BOOS

We hebben te maken met Corona.  Er worden mensen ziek, anderen moeten thuisblijven, weer anderen werken dag en nacht om zieken te verzorgen, terwijl bedrijven het heel zwaar hebben en ineens krijg je onderwijs terwijl je thuis zit.. Waarom gebeurt dit?

Er zijn mensen die zeggen dat de natuur boos is. Boos op alles wat de mens gedaan heeft waardoor de aarde er steeds slechter aan toe is. De natuur vecht nu terug om de mens een lesje te leren.. “De natuur verdedigt zich intelligent en effectief. Natuurkundigen en biologen zoeken wanhopig naar een tegengif, maar Corona is slimmer dan haar voorgangers Sars, HIV en Ebola.  Corona laat zien hoe kwetsbaar en dierlijk we zelf zijn.’ , schrijft Sylvia de Witte.

Moeder natuur is boos – #sylviawitte

Foto: Sylvia de Witte

Ben jij het eens met diegenen die zeggen dat de natuur boos is en ons een lesje wil leren? Is dit de natuur die ons een signaal wil geven?

Welke les zou de natuur ons kunnen leren?

Kunnen we uit deze crisis misschien onze oude waarden opnieuw herontdekken?

Uitdaging:

Lees de reacties van lezers. Welke reactie vind jij erg goed? Schijf nu zelf een comment op het stuk van Sylvia de Witte. Zorg ervoor dat je je mening goed onderbouwt.