Terug

NIKKIETUTORIALS, SHINE YOUR LIGHT!

Afgelopen zaterdag en zondag zaten vele liefhebbers op de bank om te kijken naar het alternatieve Songfestival Europa: Shine A Light. NikkieTutorials (Nikkie de Jager) was te zien als online host. Een droom die uitkwam voor haar! Maar in een paar landen werd ze niet uitgezonden.

Ken jij NikkieTutorials?

Wat vind jij van haar verbintenis met het Eurovisie songfestival?

NikkieTutorials fans zijn boos, want ze vermoeden dat ze bewust is geweerd van het scherm. Vermoedelijk omdat ze transgender is. Onder andere in landen als Polen, Spanje, Australië, Frankrijk en Italië werden steeds reclameblokken gestart wanneer NikkieTutorials in beeld kwam.

Waarom zouden deze landen volgens jou geen zendtijd geven aan transgenders?

Wat vind jij daarvan?

Een andere verklaring zou kunnen zijn dat commerciële zenders juist op dit moment overschakelden naar de reclame, omdat er tijdens de uitzending zelf geen gelegenheid voor was. Er waren nu namelijk niet de zogenoemde Green-room gesprekken met artiesten. Vaak geven deze gesprekken zenders de gelegenheid om reclameblokken te starten.

Welke verklaring denk jij dat juiste is?

Gelukkig was NikkieTutorials in de meeste landen wel gewoon te zien. Nederland is erg te spreken over haar optreden: Douze points for NikkieTutorials!! En volgend jaar is NikkieTutorials er gewoon weer bij!

NikkieTutorials reageert zelf heel nuchter en deelt voor al haar fans de momenten waarop ze tijdens de uitzending was te zien.