Pak jij die bon net als René en Donnie?

Tel je zegeningen

Het was een pittig jaar. Van corona zijn we voorlopig nog niet af. We gaan van persconferentie naar maatregel, van vaccinatie (of niet) naar lockdown. Iedereen, groot en klein, heeft de gevolgen van het coronavirus ervaren. Hoe ga jij er ondertussen mee om? Zit je bij de pakken neer of PAK JIJ DIE BON, net als René en Donnie? Want ondanks alles is er misschien toch veel om dankbaar voor te zijn.

Veel ‘gewone’ dingen kunnen niet meer door het coronavirus. We worden beperkt en daar hebben we last van.

Wat heb jij het allermeest gemist de afgelopen tijd?

Het is misschien moeilijk om in deze periode dankbaar te zijn voor alles wat je wél hebt of voor wat wél kan. Daarom is het extra belangrijk om dat juist nu wel te blijven doen. Kies je voor negatief, of blijf je positief?

René en Donnie zeggen in hun hit ‘Bon gepakt’:

Komt die motoragent naast mij
En ik denk F*ck!
Hij zegt Froger luister goed
Het licht was allang rood
En je reed ook veel te hard
En het was mijn vrouw naar wie je floot
Ik zeg luister agent
Het is een veel te mooie dag
Dus schrijf die boete maar en steek hem waar ik het niet zeggen mag

Ik heb die bon gepakt
Maar ook een ton gepakt
Ik heb de mooiste op het feestje op d’r mond gepakt
Als ik morgen ga heb ik geen spijt van dat
Ik heb alle mooie dingen die kon gepakt
…’

Donnie en René zeggen met hun lied eigenlijk: hee, ook al gebeurt er iets naars, blijf het positief benaderen. Je zegeningen tellen is bekijken wat je allemaal hebt in het leven om blij en trots over te zijn. Vaak heb je de neiging om alleen maar te kijken naar wat er allemaal mis gaat en te klagen over iets wat je niet hebt. Het kan dan heel erg helpen om te kijken wat er wel goed en mooi is aan je leven, waar je dankbaar voor bent.

Schrijf voor jezelf 10 dingen op waar je, ondanks alle maatregelen, dankbaar voor bent.

Deel dit met degene die naast je zit.

Zijn er dingen die opvallen?