Rapmuziek vrouwonvriendelijk?

Sinds er bij het televisieprogramma The Voice vrouwen zijn gaan praten over wat ze hebben mee gemaakt rondom grensoverschrijdend gedrag van mannen, is het opvallend dat er nu veel meer meisjes en vrouwen zijn die ook nare ervaringen hebben gehad en daar nu wel over durven te praten. Gelukkig! Nu muziek van vermeende daders van grensoverschrijdend gedrag niet meer gedraaid wordt door radiozenders.. Hoe zit dat dan met rapmuziek?


Vrouwonvriendelijke songteksten

Veel jongeren luisteren graag naar rapmuziek, maar wist je dat in rapteksten vrouwen vaak bitch, kech of slet worden genoemd? Eigenlijk heel vrouwonvriendelijk.

https://youtu.be/F42PppGQN5k

Wat vind jij van onderstaande stellingen?

Dat teksten van rapmuziek vaak heftig en vrouwonvriendelijk zijn maakt niks uit; het is gewoon een goede beat. Dat hoort erbij.

Als je daar vaak naar luistert, wordt het ook gewoon om op die manier tegen een meisje of vrouw te praten.

Als liedjes van Ali B en Marco Borsato niet meer gedraaid worden omdat ze aangeklaagd zijn, dan moeten ook liedjes met vrouwonvriendelijke teksten niet meer gedraaid worden.

Het is heel stoer als je op die manier over vrouwen praat.

Een programma als Tempation Island is net zoiets; dan lijkt het ook gewoon om iedereen te mogen versieren of zelfs seks te hebben. Ook van de buis!