Terug

RAPPER SNELLE: ‘APPEN OP DE FIETS, DOE HET NIET!’

Op de fiets even een appje sturen om te zeggen dat je eraan komt.. dat je wat later bent.. om te zeggen dat je iemand leuk vindt.. of even kijken of je een berichtje hebt. Levensgevaarlijk!

Bron; Omroep Gelderland.nl

Even een bericht lezen of je ‘Insta’ checken tijdens het fietsen. Het lijkt misschien ongevaarlijk, maar is het niet. Bij zeventig procent van alle ongelukken in het verkeer speelt afleiding een rol. Het gebruik van een smartphone is één van de belangrijkste veroorzakers van afleiding.

De Achterhoekse rapper Snelle ging in gesprek met jongeren die daardoor een ongeluk kregen en maakte het nummer ‘Smoorverliefd’ om met name jongeren bewust te maken van de risico’s.

Het nummer werd vrijdag uitgebracht. In de clip van Smoorverliefd zijn twee tieners te zien, die niet kunnen stoppen met appen naar elkaar. Zelfs niet op de fiets. En uiteindelijk gaat het mis. Heel erg mis. De laatste zin van het nummer is veelzeggend: ‘Laat je telefoon je hart niet breken.’

We hebben het waarschijnlijk allemaal wel eens gedaan; appen op de fiets. Hoe komt dat toch dat we dingen blijven doen, waarvan we weten dat het gevaarlijk is?

Wat vind je van de clip?

De clip van de rapper is onderdeel van een campagne van verzekeraar Interpolis. Wat vind je ervan dat rapper Snelle daar aan mee werkt?