Terug

SAMEN ACTIEF MET AANDACHT!

“We vragen de onderwijsteams om sociale ontmoeting onderdeel te laten zijn van het programma op de dag dat de student fysiek naar school kunnen.” Een wens toen het MBO onderwijs weer een klein beetje open mocht vorige week. En hoe kunnen we dit samen organiseren? Misschien iets sportiefs toevoegen aan onze les? Want zeg nou zelf, alle mooie elementen zoals ontmoeten, contact en groepsdynamica zit toch in sport?! Wat zullen we doen?

Laten we dansen

Wat zou je willen vieren als je weer tien mensen uit zou mogen nodigen? Welke manier kun je samen bedenken om datzelfde nu tóch te vieren zonder dat je bij elkaar mag komen?

Laten we een feestelijk nummer opzetten en een minuut dansen alsof er niemand met ons meekijkt. Hoe voelt dat?

Om te doen terwijl we praten

Wie zegt dat je alleen maar in een klaslokaal naar school kan? Gebruik de eerste 10 minuten van de les om een lekkere plek buiten te zoeken. Wedden dat je deze les nooit meer vergeet?

Sportief zonder extra tijd

Durf jij die uitdaging aan? Als iedereen nou eens in zijn sportkleren naar school komt, en na de les gaat iedereen op een sportieve manier naar huis. Lopen, hardlopen, fietsen, steppen, skeeleren, hoe kom jij thuis? Onderweg natuurlijk wel elkaar op de hoogte houden, hoe laat was jij thuis?


Tijdens deze 40-dagen-de-tijd helpen we je op weg om samen aandacht te creëren voor de ander. Soms schotelen we je een uitdaging, vraag of actie voor om de interactie op gang te houden. Spontaniteit juichen we natuurlijk ook van harte toe! Het maakt niet uit wie je belt, welke uitdaging je aanpakt, het gaat erom wat je voor diegene betekent in de ontmoeting. Daar helpen we je bij. Word jij ook Aandacht Ambassadeur?