Terug

#SAMENZIJNWESLIMMER

De coronacrisis heeft nogal wat gevolgen. Ook voor jou: privé, op school en misschien zelfs op je toekomst. In mei vroeg premier Rutte al aan alle jongeren mee te denken over oplossingen en ideeën. Laten we dat samen doen! Ben jij tussen 16 en 35 jaar en wil je meepraten? Download de app en start met het beantwoorden van de vragen, want #samenzijnweslimmer.


Hoge verwachtingen jongeren, kansen en belemmeringen | SER

Bron: SER.nl

Wij zijn de denktank Jongeren Denktank Coronacrisis (JDC)

Denktank-Y is gestart omdat we jouw oplossingen, input en ideeën graag horen! Heb je ideeën? Laat ze ons weten.

We willen graag álle jongeren bereiken in Nederland, om te blijven meedenken aan oplossingen voor onze generatie in de coronacrisis.

Daarom is er nu een app om met elkaar oplossingen te bedenken voor de problemen door Corona op het gebied van je studie, werk of woonsituatie. Wij (het SER Jongerenplatform en Denktank-Y) gaan daarna aan de slag om een advies te schrijven voor de premier. Eind dit jaar zal dit klaar zijn!

Het is goed als een advies wordt gedragen door veel jongeren. Daarom willen we jou ook graag horen. Ook als je niet zo vaak je mening geeft. Hoe meer jongeren meedoen en ideeën aandragen, hoe beter het advies van JDC aan het kabinet!  

Wat doen we met het resultaat?

JDC gebruikt alle ideeën als input voor een advies aan het kabinet. Nadat er zoveel mogelijk jongeren hebben meegedaan aan de app, volgt een uitgebreide rapportage van alle antwoorden. Deze worden zorgvuldig geanalyseerd. De conclusies en adviezen wil de JDC in december 2020 presenteren aan het kabinet en premier Rutte.

Deel jouw ideeën!

Ben je tussen de tussen de 16 en 35 jaar en wil je graag jouw mening delen met andere jongeren over de gevolgen van de coronacrisis? En heb je ook oplossingen om de gevolgen van de coronacrisis te verminderen? Of heb je een ander goed idee? Dan is deze app de perfecte kans om jouw stem te laten horen! Bekijk het filmpje en download de app. En vraag je vrienden om ook mee te doen! #Samenzijnweslimmer

Doe je mee?
Doe Mee – BOSSpark
Klaar om mee te doen?

Ga dan naar de Google Play Store of de App-store: