STEENGOED VOOR ELKAAR!

Hoe doe je dat eigenlijk; zorgen dat iedereen zichzelf kan zijn en happy is? En wat kan jij daar zelf in betekenen? Iedereen heeft de kracht om een statement en positief verschil te maken voor een ander!


De maatschappij waar we in leven lijkt soms heel erg te focussen op het individu. Alles lijkt gericht op wat jíj doet, wie jíj bent en welke mening jij hebt. Maar wij mensen zijn van nature eigenlijk juist gewend om te functioneren in een groep. Soms voelt het misschien alsof we er alleen voor staan maar we zijn eigenlijk onderdeel van heel veel verschillende groepen. Je bent onderdeel van je klas, je school, je familie, je dorp of stad, Nederland, en uiteindelijk leven we allemaal op dezelfde planeet. Hoe kunnen we dat eigenlijk het beste doen? Hoe kan jij hierin een positief verschil maken?

Wanneer ben jij op je gemak en kan je helemaal zijn wie je bent? En onder welke omstandigheden kan jij goed presteren?

Iedereen heeft andere dingen nodig om zich op zijn gemak te voelen en happy te zijn. De één is meer extravert en kletst graag met iedereen die die tegenkomt terwijl de ander meer introvert is en het liever bij zijn eigen vrienden of bekenden houdt. Iedereen heeft op verschillende facetten andere voorkeuren.  Als je met elkaar in groep zit, houd je daarom altijd rekening met elkaar.

Wanneer kan jij jezelf zijn?

Waar word jij happy van in de groep?

Soms kunnen meningsverschillen best pittig zijn. Of iemand ligt je gewoon niet, dat is soms bijna niet eens te verklaren.
Het is dan belangrijk om te bedenken dat je alleen invloed hebt op je eigen gedrag. Als je botst met iemand (die een andere behoefte heeft), wat kun je dan zelf doen? Jij hebt alleen invloed op je eigen gedrag.

‘Some people will hate you and some people will love you and none of it will have anything to do with you’.

Wat zou deze quote betekenen?

Wat doet deze zin met je?

Het betekent dat mensen nu eenmaal op elkaar reageren maar het heeft niet zoveel nut om een ander te proberen te veranderen. Belangrijker is dat jij je happy voelt over wie jij bent, de keuzes die jij maakt en hoe jij zelf in het leven staat.
Dat is waar jij invloed op hebt. Als jij voor jezelf goede keuzes maakt en rekening houdt met anderen dan heeft negativiteit van een ander veel minder invloed. En… meestal is het toch iets waar diegene zelf mee worstelt, meestal heeft het helemaal niks met jou te maken 😉
#LetItGoLetitGo
#BeYourHappySelf!
#WeesLiefVoorDeAnder

Voor wat hoort wat… toch? Welnee joh, totaal niet!

Hoe leuk is het om onverwachts iets leuks of liefs te krijgen van iemand. Een compliment of een kleinigheidje… wie wordt daar nou niet blij van? En zoiets doe je toch niet alleen omdat je vervolgens iets terugverwacht? Dat is eigenlijk een belangrijke kern van respect voor iemand hebben. Gewoon aardig zijn tegen een vreemde, dat doe je gewoon. Punt! Iemand hoeft dat niet te verdienen of alleen te krijgen als ze het teruggeven. Iedereen in deze wereld verdient het om gerespecteerd te worden.

Dus niet: respect geven is respect krijgen…
Respect en liefde geven! Punt!

Daar heb jij namelijk invloed op 🙂
En geven is stiekem ook veel leuker dan krijgen.

De Week tegen Pesten is een landelijk initiatief waar heel veel scholen en opleidingen aan meedoen. Landelijk gaan kinderen en jongeren, van kleuter tot MBO-studenten, aan de slag met het jaarlijkse thema. Dit jaar is dat thema: Goed voor elkaar!