Terug

TRIAL BY MEDIA?

Opnieuw problemen binnen Forum na antisemitische (haat tegen Joden) appjes FvD-jongeren. De jongeren zijn lid van de politieke Jongerenvereniging van Forum voor Democratie. De beweging is bedoeld voor jongeren tussen de 14 en 27 jaar.

Wat is Forum voor Democratie?
Ophef

Het gebeurde eerder en ook nu is er weer ophef over antisemitische (Jodenhaat; discriminatie en racistische behandeling van Joden op basis van hun etniciteit of religie) en racistische appberichten van leden van de jongerenvereniging van Forum voor Democratie. Dit keer heeft het flinke gevolgen voor de partij. Partijleider Thierry Baudet laat zich niet meer verkiesbaar stellen als lijsttrekker en Tweede Kamerlid Theo Hiddema stapt uit de Kamer.

Afgelopen zaterdag schreef de Amsterdamse krant Het Parool een verhaal op basis van screenshots van appgesprekken en van Instagrampagina’s van leden van jongerenvereniging JFVD. Er werden lijfspreuken van de SS en de Wehrmacht ( organisaties in de tijd van nazi-Duitsland) in de groepen gedeeld. Een Forum-jongere noemde het antisemitische boek Der Untermensch ‘een meesterwerk’.

Nazifoto’s geen bezwaar bij de jongeren van Forum voor Democratie…

Als voorzitter van de FvD-jongerenafdeling liet Freek Jansen leden met homofobe en extreemrechtse ideeën blijven terwijl hij mensen die het rondvertelden als lid uit de vereniging zette. De jonge leden van de vereniging lijken extremistische apps en berichten te blijven delen.

of is dat toch een bezwaar?

De reactie van uit de jongerenvereniging na alle ophef:

Statement JFVD over groepsapps, racistische uitlatingen en getroffen  maatregelen : Forum_Democratie
Thierry Baudet

Thierry Baudet trekt zich terug als lijsttrekker van Forum voor Democratie (FvD). Hij doet dit na de ophef die is ontstaan over de jongerenafdeling van de partij.

Wat betekent trial by media?

Wat vind je van de beslissing van Baudet om zich terug te trekken als lijsttrekker?

Wat is jouw reactie op de verklaring van het bestuur van JFVD?

Leden van de JFVD (de jongerenvereniging van Forum voor Democratie) deelden via de app en instagram racistische en antisemitische berichten. Is dat oke of niet?