Van wie houd jij het meest?

Noem 3 mensen van wie jij het meest houdt…. Welke personen kennen jou het best? Wie is er altijd voor jou? Denk even na. Neem je tijd. Nou? Wie zijn dat?


Van wie houd jij het meest?

Schrijf de namen op een papiertje.

Welke 3 namen heb je opgeschreven?

Staat jouw eigen naam er wel bij?????

Wie?

Er is 1 persoon die altijd moeite voor jou blijft doen, zelfs als je denkt dat ie niet van je houdt en elke dag afwijst. Welk persoon is dat??

Jij! Ja, jij. Jij bent elke dag de rest van je leven aanwezig. Er is niemand die zoveel invloed op alles wat je doet en zegt heeft als jijzelf. Jij bent jouw eigen basis bij wie je steeds weer terug komt. Anderen kunnen je helpen, maar het gaat om jouzelf; hou van jezelf, help jezelf. Niemand anders kan geven om jou, zoals jij kan geven om jou.

Natuurlijk zijn er mensen in jouw leven die er voor jou zijn en van jou houden. Er zijn altijd mensen die jou proberen te helpen om je verder te helpen. Maar wat gebeurt er als jij degene bent die vaak zegt; ‘Nee man, geen zin.. ‘, ‘Nee man, doe zelf maar..’, ”Nee man, ik heb het zwaar..’, dan zullen die mensen ook een keer zeggen “Sorry, maar ik kan jou niet helpen als je dat zelf niet wilt.’
Wanneer je een goede relatie met jezelf hebt, kun je vervolgens ook een goede relatie met een ander, of anderen, hebben. Dat maakt dat je zelf de belangrijkste persoon in jouw leven bent. Want alleen jij kunt veranderen.

Ja, jij!

Jij kan dat wel; wees lief voor jezelf, wees kritisch naar jezelf, spreek jezelf af en toe toe en weet dat jij er altijd voor jezelf bent. Laat anderen toe, laat ze je helpen, luister naar advies en vraag om advies, maar wees er altijd voor jezelf.

Wie zijn de drie belangrijkste personen in je leven?

Belangrijke mensen in jouw leven kunnen soms mensen zijn met wie je niet een persoonlijke band hebt. Bijvoorbeeld je werkgever of een docent. Hem of haar heb je nodig vanwege je salaris of een goed cijfer. Zonder die mensen kan je in zekere zin niet en daarom zijn ze vrij belangrijk.

Toch zijn er zeker drie mensen waarvan de impact op jouw persoonlijke leven enorm groot zou zijn als ze er niet meer zouden zijn.

Zonder welke drie mensen (naast jezelf) zou je niet kunnen/willen?