Terug

VRIJHEID

Anne Bootsma (MZ1C, Leeuwarden)) heeft haar ideeën over het thema vrijheid op creatieve wijze verwerkt in een poster. Dit is haar bijzondere inzending voor de challenge Festival van de vrijheid.

Vrijheid. Wie verlangt er niet naar? Heb je ooit iemand horen zeggen; ‘Nee, doe mij maar geen vrijheid’? Ieder mens wenst vrijheid.

Maar wat het betekent, kan per persoon verschillend zijn. Voor de een betekent vrijheid misschien ‘precies kunnen doen en laten wat je zelf wilt’, wat nu in coronatijd soms niet kan. Maar voor de ander betekent het ‘je mening kunnen uiten zonder in de gevangenis te belanden’.

Anne heeft haar ideeën over vrijheid verwerkt in een prachtig kunstwerk;

Wat betekent vrijheid voor jou?

Wat vind je van de uitspraak “Racism is the virus?”

Betekent vrijheid dat je alles altijd maar mag zeggen wat je vindt?

Er zijn mensen vechten voor de vrijheid. Van welke mensen weet je dat ze gestreden hebben voor de vrijheid en daarmee tegen mensen die hun eigen vrijheid hebben verkregen door anderen te onderdrukken?

Anne:

“Ik zit nu in het tweede jaar van de opleiding Persoonlijk begeleider gehandicaptenzorg niveau 4. Deze opleiding volg ik op de Friese Poort in Leeuwarden (Wilaarderburen). In mijn vrije tijd ben ik ook veel creatief bezig. De laatste tijd verf ik veel met acrylverf en borduur ik. Ook vind ik het leuk om buiten te wandelen en te longboarden, en om muziek te luisteren en naar concerten te gaan. Verder ga ik graag naar verschillende steden, binnen en buiten Nederland, met vriendinnen en besteed ik veel tijd aan mijn huisdieren.’