Terug

DENK MEE: HET GAAT OM JOUW TOEKOMST!

Premier Rutte heeft op dinsdagavond de nieuwe plannen kenbaar gemaakt. Regels worden versoepeld; de terrassen en cafés mogen weer deels open. Superfijn, maar let op ; de anderhalvemeterregel blijft. Ook zei premier Rutte dat hij jou nodig heeft!

Denk mee!

Rutte richtte het woord dinsdagavond nog speciaal tot jou en alle jongeren. Hij complimenteerde alle jongeren dat ze zich de afgelopen tijd goed aan de regels hebben gehouden.

Dikke duim – Penta College
“Bedankt, mede door jullie zijn er minder mensen ziek geworden.”

De premier daagt jou en alle jongeren uit met ideeën te komen over hoe de nieuwe anderhalvemeter-samenleving er uit kan gaan zien. Het is supermoeilijk om je aan de regels te houden. Toch gaat het om jouw toekomst. Hij vraagt je dus mee te denken. Jouw mening telt! Wat zijn volgens jou briljante ideeën om toch op een veilige manier zoveel mogelijk het gewone leven weer op te pakken? Denk mee. Jouw ideeën en creativiteit zijn hard nodig.

Geef je plannen door aan je studiebegeleider; die weet er vast raad mee.

Innovatie is doen! • De InvesteerdersClub

Versoepeling; er mag meer, maar houd je aan de basisregels

De aangekondigde versoepelingen per 1 juni mogen doorgaan. Dat heeft premier Mark Rutte dinsdagavond gezegd.

De terrassen mogen op Tweede Pinksterdag om 12:00 uur weer open.

Avondje uit
Restaurants, theaters en bioscopen mogen ook weer gasten ontvangen vanaf 1 juni. Wel moeten bezoekers vooraf reserveren en mogen er niet meer dan 30 bezoekers in een ruimte zijn. Het personeel telt daar niet bij, anders dan eerder was gemeld. Ook moet er vooraf een gezondheidscheck plaatsvinden van de bezoekers.

Musea
Ook musea en monumenten mogen hun deuren weer openen voor publiek, maar ook daar moeten bezoekers vooraf voor reserveren. Ook moet de voorzieningen waarborgen dat mensen anderhalve meter afstand van elkaar kunnen houden.

Openbaar vervoer
Het openbaar vervoer gaat vanaf 1 juni weer rijden volgens de normale dienstregeling, op 40 procent van de capaciteit, voor noodzakelijke reizen. Wel zijn passagiers vanaf 13 jaar verplicht een niet-medisch mondkapje te dragen. Rutte roept op om zoveel mogelijk met

Middelbare scholen
Middelbare scholieren krijgen vanaf juni weer deels les op school. In de praktijk betekent dit dat de scholen hun deuren op 2 juni – de dag na Pinksteren – hun deuren weer openen. Hoe je rooster eruit gaat zien is nog de vraag. Iedere school werkt hard aan een passend en haalbaar rooster. De anderhalvemeterregel blijft namelijk in stand. Dat maakt het dus wel lastig op school. Toetsen en examens kunnen in ieder geval doorgaan.

Wat weet jij van de regels?

De regels van de anderhalvemetersamenleving is een lastige: wat mag nou wel en wat niet?

Wat weet jij van de lockdownregels? Doe de test.

Bron; de Volkskrant

Welke basisregels gelden er nog steeds voor iedereen?

Het stappenplan

Het stappenplan dat 6 mei werd gepresenteerd werd, blijft aan de orde.

Basisregels - Veiligheidsregio Fryslân

Houd jij je netjes aan alle regels?

Ja, ik volg alle regels netjes op.

Wat vind jij van mensen die de regels aan hun laars lappen? Wat zou je willen zeggen waardoor ze begrijpen dat jij het wel belangrijk vindt om je aan de regels te houden? Wat zijn jouw argumenten?

Nee, ik vind die regels nogal overdreven.

Wat vind jij van mensen die zich streng aan de regels houden? Wat zou je willen zeggen waardoor ze begrijpen dat jij die regels minder belangrijk vindt? Wat zijn jouw argumenten?