Terug

WAT WEET JIJ VAN GROENLINKS?

Weet jij het verschil tussen de verschillende politieke partijen in Nederland? VVD, GroenLinks, CDA, PVV, SP, waar staan zij voor en wat zijn hun standpunten? Uit onderzoek blijkt dat veel jongeren een mening hebben, maar eigenlijk maar bar weinig weten van de verschillen tussen de partijen. Jongeren vinden het ook vaak moeilijk hun mening te onderbouwen met echte argumenten. Geldt dat ook voor jou? Een ander napraten is natuurlijk ook een optie, maar wil je dat? Politiek gaat over jouw toekomst!

Iedere week staat hier een andere politieke partij centraal. Om een mening te kunnen vormen heb je informatie nodig. Je maakt kennis met een aantal standpunten van de verschillende politieke partijen. Hoe denken de partijen over onderstaande onderwerpen?


GROENLINKS

Deze week wordt GroenLinks uitgelicht. GroenLinks is een progressieve (progressie = gericht op vooruitgang) partij, die duurzaamheid ontzettend belangrijk vindt. De voorzitter van de Tweede Kamerfractie van GroenLinks is Jesse Klaver.

Jesse Klaver (geboren in 1986) is sinds 12 mei 2015 fractievoorzitter en politiek leider van GroenLinks. 

De standpunten van GroenLinks:

GroenLinks strijdt voor een inclusieve samenleving. In een inclusieve samenleving kunnen mensen met een beperking precies dezelfde dingen doen als mensen zonder beperking, zoals werken, wonen en onderwijs volgen. In onze samenleving wil GroenLinks een solidaire samenleving met elkaar én voor onze volgende generaties. Daarom zijn duurzaamheid en de klimaatcrisis belangrijke thema’s voor deze partij.

IMMIGRATIE
VEILIGHEID
Roze in Blauw
MILIEU

Als we niet snel in actie komen, laten we niet alleen een onleefbare wereld achter, maar wordt de aarde straks ook onbewoonbaar” 

GroenLinks
ZORG
GELIJKWAARDIGHEID

In diversiteit schuilt onze kracht en dat we anders zijn maakt ons zo prachtig als land. Maar anders mag nooit minder betekenen”

GroenLinks
RELIGIE

Wat vind jij /vinden jullie van de volgende standpunten:

“In onze samenleving kunnen mensen met een beperking precies dezelfde dingen doen als mensen zonder beperking, zoals werken, wonen en onderwijs volgen”

“Als we niet snel in actie komen, laten we niet alleen een onleefbare wereld achter, maar wordt de aarde straks ook onbewoonbaar” 

“In diversiteit schuilt onze kracht en dat we anders zijn maakt ons zo prachtig als land. Maar anders mag nooit minder betekenen”

Meer vrouwen aan de top in het bedrijfsleven, de wetenschap en de overheid”

Wat vind je sterke standpunten van de GroenLinks? Geef 2 voorbeelden en leg je mening uit.

Wat vind je minder sterke standpunten van de GroenLinks? Geef 2 voorbeelden en leg je mening uit.

Zou je op de GroenLinks stemmen?

Ken je DWARS al? DWARS is de jongerenorganisatie van GroenLinks. Via deze organisatie kun jij in contact komen met Groene en Linkse politiek.