Terug

WAT WEET JIJ VAN PARTIJ VOOR DE DIEREN?

Weet jij het verschil tussen de verschillende politieke partijen in Nederland? VVD, GroenLinks, CDA, PVV, SP, waar staan zij voor en wat zijn hun standpunten? Uit onderzoek blijkt dat veel jongeren een mening hebben, maar eigenlijk maar bar weinig weten van de verschillen tussen de partijen. Jongeren vinden het ook vaak moeilijk hun mening te onderbouwen met echte argumenten. Geldt dat ook voor jou? Een ander napraten is natuurlijk ook een optie, maar wil je dat? Politiek gaat over jouw toekomst!

Iedere week staat hier een andere politieke partij centraal. Om een mening te kunnen vormen heb je informatie nodig. Je maakt kennis met een aantal standpunten van de verschillende politieke partijen. Hoe denken de partijen over onderstaande onderwerpen?


PARTIJ VOOR DE DIEREN

Deze week wordt Partij voor de Dieren (PvdD) uitgelicht. Een politieke partij met een ecologistische insteek. Euuhhhh ecologistische……………………? Dit is een maatschappelijk-politieke stroming die de mens als onderdeel van een groter geheel (ecosysteem) ziet. PvdD heeft als hoofdthema het streven naar een dier- en milieuvriendelijker beleid. Esther Ouwehand is partijleider en fractievoorzitter in de Tweede Kamer.

“Ik voel me als volksvertegenwoordiger vooral onderdeel van een beweging die allang gaande is in de maatschappij. Die beweging was toe aan een politieke stem.”

De standpunten van Partij van de Dieren:

Partij voor de Dieren zet niet de belangen van de mens centraal, maar richt zich op de korte en lange termijn belangen van onze hele planeet en alle bewoners hierop. Zij zetten dierenrechten, natuur en milieu op de politieke agenda. PvdD gelooft dat de huidige crisis op het gebied van gezondheid, klimaat, voedsel, economie, energie, dierenwelzijn en biodiversiteit met elkaar samenhangt en deze dus ook in samenhang aangepakt moet worden!

Maak van de corona-crisis een keerpunt. Het is nu tijd voor plan B!

IMMIGRATIE
VEILIGHEID
MILIEU

Als op dit moment elke wereldburger zou consumeren zoals de gemiddelde Nederlander doet, zouden er bijna drie wereldbollen nodig zijn om daarin te voorzien” 

Partij voor de Dieren
ZORG
GELIJKWAARDIGHEID
RELIGIE

Een groot gedeelte van deze informatie is afkomstig van de website www.partijvoordedieren.nl

Wat vind jij /vinden jullie van de volgende standpunten:

“Als op dit moment elke wereldburger zou consumeren zoals de gemiddelde Nederlander doet, zouden er bijna drie wereldbollen nodig zijn om daarin te voorzien” 

Geen invoering van de doodstraf in Nederland

Officiële geslachtsregistratie moet afgeschaft worden”

Verplichte voorlichting op Mbo-scholen over LHBTI-diversiteit

Wat vind je sterke standpunten van Partij voor de Dieren? Geef 2 voorbeelden en leg je mening uit.

Wat vind je minder sterke standpunten van Partij voor de Dieren? Geef 2 voorbeelden en leg je mening uit.

Zou je op Partij voor de Dieren stemmen?

Ken je Pink Politiek al? Pink Politiek is de jongerenorganisatie van Partij voor de Dieren. Via deze organisatie kun jij een verschil maken voor dieren, je medemens en de aarde.