We are Beautiful, no matter what they say!

Zullen we eens ophouden met het perfecte plaatje?


In 2002 scoorde Christina Aguilera een hit met haar nummer Beautiful. Nu 20 jaar later brengt ze hetzelfde nummer uit, maar met een andere clip. In deze clip staan de gevaren van social media centraal. Hiermee vraagt Christina Aguilera aandacht voor de mentale gezondheid van jonge mensen.

In deze clip is te zien hoe jongeren worstelen met hun zelfbeeld en plastische chirurgie en medicatie overwegen, omdat ze willen voldoen aan het beeld van ‘perfecte mensen’ op hun smartphone. Je ziet jonge mensen worstelen met zichzelf of zich ‘anders’ voelen.

Welke boodschap haal jij uit deze clip?

Op het einde zie je een smartphone in een plas bloed liggen. Wat is hiervan de achterliggende gedachte volgens jou?

Zelfbeeld, wat is dat eigenlijk?

Iedereen heeft een zelfbeeld. Het zelfbeeld is het denkbeeld dat je over jezelf hebt gevormd in de loop van je leven. Het is een verzameling van overtuigingen, gedachten en oordelen die je over jezelf hebt. Een optelsom van alles wat je hebt meegemaakt, verzameld over jezelf of wat anderen over je zeggen. Goede vragen voor jezelf(beeld) zijn bijvoorbeeld:

Waar ben je het meest trots op als je kijkt naar alles wat je tot nu toe hebt bereikt in je leven?

Welke drie woorden omschrijven jou het best?

Welke kwaliteit van jezelf bewonder je het meest?

Social media is een echte broedplaats voor verstoorde gedachten en gedrag. We zien daar een massaal perfect beeld, maar dit is voornamelijk allemaal schijn.

Wil je meer lezen over zelfwaardering en naar de strijd naar perfectie? Lees onderstaand bericht: