Terug

WEEK #2 EN #3 – 52 WEKEN DUURZAAM

52wekenduurzaam nodigt je uit om je eigen leven stap voor stap duurzamer te maken. Een jaar lang iedere week een kleine verrassende en duurzame stap. Om te zien of het bij je past. Word je er gelukkig van, dan hou je het vol. Zo niet, dan skip je het. 

Bron: https://52wekenduurzaam.nl/

WEEK 2 : Wat gaan we doen

We gaan onszelf warm lopen.
Loop eens wat vaker; lekker gezond!

Figuurlijk gaan we ons deze week ook warm lopen. Want als je ergens warm voor loopt, dan doe je het met plezier. En dat is waar het volgens ons ook om gaat. Duurzamer worden met plezier!

Waarom?

Veel van ons gebruiken de auto nog vaker dan nodig. Dat geeft uitstoot, en heeft direct effect op de luchtkwaliteit. Zeker ook in je eigen wijk.

Dat geldt ook voor de vele pakketjes die we aan huis laten bezorgen tijdens de lockdown. De uitstoot wordt significant minder als we die bij een pakketpunt laten bezorgen, in plaats van dat de bezorger elk huis langs moet rijden.

Maar ook: Een mens die beweegt, is fitter, bewuster en heeft zin om iets voor zijn omgeving te betekenen. Voor ons een van de belangrijkste bouwstenen van een duurzame leefstijl: goed in je lijf en je vel zitten. Ook een vorm van warmlopen dus.

WEEK 3 : Wat gaan we doen?

Blue Monday, officieel de meest depressieve dag van het jaar. Je gelooft het niet, maar we gaan iets verrassends doen dat je juist enorm gaat helpen om je weer fris en fruitig te voelen. Koud douchen!

Waarom?

In de eerste plaats kost warm douchen veel energie en water. Als je warm doucht sta je bovendien ongemerkt lang onder het water, gemiddeld zo’n 9 minuten per persoon. Koud douchen zorgt er dus voor dat je ook korter doucht.

Maar er is nog een belangrijke reden. Koud water, in combinatie met beweging en diepe ademhaling, geeft een heerlijke frisse start van je dag. Je voelt je wakker, je hebt focus en je krijgt er energie van. En dat niet alleen, er zijn aanwijzingen dat het je immuunsysteem ook sterker maakt. A cold shower a day keeps the doctor away! En dat kunnen we in deze Corona-tijd wel gebruiken toch?

Dat is je directe beloning van deze weekopdracht. Enneh, we gaan rustig opbouwen, dus je kunt precies kijken hoever je wilt gaan. Veel plezier!

Is duurzaam leven iets voor jou? Waarom wel of niet?

Beweeg jij genoeg? Wat is eigenlijk genoeg?

Doe jij mee? Wat gaat jouw bijdrage zijn?