Terug

#WEEKZONDERVLEES

Pasta van kikkererwten en hamburgers van bonen! Is de #WeekZonderVlees voor jou een uitdaging of niet?

Van 9 tot 15 maart is de nationale Week Zonder Vlees. Elke dag vlees eten lijkt niet meer van deze tijd. Een flexitarisch eetpatroon (huh, wat is dat?) komt daarvoor in de plaats. Als flexitariër eet je een dagje (of meer dagen!) in de week geen vlees of vis, maar vervang je dit door vegetarische of plantaardige producten. Probeer het eens!

Wat vind jij van vegetarisch eten?

Zou jij een flexitariër kunnen zijn?

Broodje vega frikandel

Waarom doen we dit eigenlijk?

Een dagje geen vlees of vis eten is een kleine moeite, maar heeft een positief effect op mens, dier en milieu. Je draagt namelijk veel minder bij aan klimaatverandering, je vermindert de uitstoot van broeikasgassen en je bespaart water. Daar zijn we toch samen verantwoordelijk voor?

Wil je je aanmelden als (tijdelijke) vleesweigeraar, meer weten over #WeekZonderVlees of ben je op zoek naar recepten zonder vlees. Neem een kijkje op de website van Weekzondervlees.nl.