WIJ ZIJN FIRDA

Met trots kunnen we zeggen dat het vormen van één ROC in Friesland en Noordelijk Flevoland succesvol is verlopen. De voormalige mbo-instellingen ROC Friese Poort en Friesland College zijn steeds verder naar elkaar toegegroeid en op 1 augustus 2023 volledig gefuseerd.

Firda. Leer jezelf het leven door.

Firda, een naam met een abstracte klank die staat voor een positief en goed gevoel dat ons open en krachtige karakter benadrukt. Firda staat voor het vieren van de verbinding. Een gastvrije plek waarin we de verschillen waarderen en met elkaar verbinden. We zoeken naar betekenisvolle relaties, zowel persoonlijk als in het werk wat we doen.

Wat vind jij van de naam Firda?

Welke bijzondere ontmoeting kun jij je goed herinneren en waarom?

Firda is een ontmoetingsschool waar iedereen welkom is en waar we diversiteit zien als een kans om te groeien. We investeren in de inrichting van onze locaties om jou de mogelijkheid te bieden anderen op school te ontmoeten, om samen te sporten en te ontspannen. We nodigen je uit betekenis te geven aan het leven en stimuleren je om met jouw talent een zinvolle bijdrage te leveren aan de samenleving. We dagen je uit om tijdens deze zoektocht te leren van je eigen en elkaars inspiratiebronnen uit cultuur, levensbeschouwing, sport en beroep.