Terug

YAKUOB – PRINSJESBURGER 2020

“VRIJ BLIJVEN – vrijheid is een werkwoord!” is het thema van het Prinsjesfestival dat 10 september in Den Haag zal plaatsvinden. Yacuob pitcht namens roc Friese Poort en vertelt zijn verhaal over vrijheid.

Kijk en luister hier naar het indrukwekkende verhaal van Yacuob;

Donderdag 10 september is het Prinsjesburgerdag. Jongeren van verschillende MBO’s zullen om beurten een pitch houden; een korte presentatie waarin zij vertellen wat vrijheid voor hen betekent. De theaterzaal blijft in verband met Corona leeg; het publiek kijkt op afstand mee met de livestream vanuit het Theater aan het Spui.

Vanuit de volgende scholen verzorgen studenten een bijdrage:

Friesland – ROC Friese Poort

Drenthe – Alfa College Locatie Hoogeveen

Overijssel – ROC van Twente

Utrecht – MBO Utrecht

Noord-Holland – ROC van Amsterdam Westpoort

Noord-Brabant – ROC Tilburg

Limburg – Vista College

Wil je (met je klas) meekijken? PrinsjesBurger is op 10 september van 10.30-12.30 te volgen via de livestream van Prinsjesfestival.

Waarom het Prinsjesfestival?

Het antwoord is; Vier de democratie!

Prinsjesfestival wordt jaarlijks in Den Haag gehouden, in de week voor en op Prinsjesdag. Tijdens Prinsjesfestival vieren we dat we een democratie zijn. Oftewel een land waarin iedereen meetelt en iedereen ertoe doet. Daarom bestaat het festival uit zowel inhoudelijke als feestelijke activiteiten. Zo maken we van Prinsjesfestival een evenement voor iedereen. Van politiek betrokkenen tot mensen die Den Haag vooral bezoeken voor de gezelligheid. Van studenten tot gezinnen. En natuurlijk tal van politieke kopstukken.

Vier de democratie: