Zing jezelf gezond!

Zing jij ook altijd luidkeels mee met je favoriete liedje onder de douche of in de auto? Blijf dit doen! Of je nu samen een lied zingt of in je eentje, loepzuiver of zo vals als een kraai: zingen is gezond!!


Zingen is gezond én ontzettend populair. Zingen geeft energie en een positieve flow. Kijk maar eens naar onderstaand filmpje. In dit filmpje zie je een vader en zijn dochtertje luidkeels meezingen in de auto met het nummer ‘Let it go’ van de Disneyfilm Frozen. Eerst is het kleine meisje nog wat verlegen, maar uiteindelijk gaat ze helemaal los.

Zing jij weleens? Waar en wanneer doe jij dat?

Zingen als vitamine voor je lijf.

Zingen is goed voor jouw immuunsysteem. Het bewijs is er! Onderzoekers van de Universiteit in Frankfurt hebben het bloed getest van mensen die in een koor zongen. Voor en na de zangrepetitie werd bloed bij hen afgenomen. Wat bleek………na het zingen was de concentratie van stoffen, die belangrijk zijn voor een goed werkend immuunsysteem en stress verminderen, toegenomen.
Even voor de valszingers onder ons… de onderzoekers hebben niet getest of dit bij valszingen ook zo werkt. (Bron: www.nu.nl)

Wat doet zingen met jou?

Zingen is eigenlijk een soort work-out. Of je nu zuiver zingt of niet, een uurtje zingen is te vergelijken met een work-out. Je traint verschillende spieren in je bovenlijf, zoals die van je buik en rug. Het heeft een positief effect op je ademhaling. Veelal zing je vanuit je buik. Als je met je buik ademt, gaat je middenrif naar beneden. Dat geeft je longen meer ruimte en het maakt je middenrifspier sterker.

Zingen als een medicijn. Zingen laat de hoeveelheid antistress-hormonen en endorfinen toenemen. Endorfinen worden ook wel gelukshormonen genoemd. Zingen kan dus een gelukkig gevoel geven en pijnstillend werken. Sommige mensen met chronisch pijn kunnen deze pijn vergeten tijdens het zingen.

Welk liedje zing je graag?

Zing je vaak alleen of ook wel eens voor anderen?

Wil jij tijdens het zingen een betere ademhaling en houding? Kijk dan onderstaande filmpje:

Hou jij van zingen en wil je er wat mee doen? Check de mogelijkheden bij de plaatselijke muziekschool of zoek een particuliere zangcoach.

Wil je juist lezen over zingen:

Zingen voor dummies, van Pamelia S. Phillips. Uitg. Pearson Benelux, €19,95. 

Zingen of gewoon muziek maakt je gezond en activeert je emoties. Zang en bepaalde liedjes kunnen je raken en je een gelukzalig gevoel geven. Wil je hier meer over lezen? Check het onderstaande item op Teezr.nl