Kies een opleiding die bij je past; kom naar de Open Dag!

Waarmee ga ik mijn brood verdienen? Welke studie ga ik na het vmbo doen? Zit ik nu wel op mijn plek? Zal ik na deze studie nog wat anders doen? Welke opleiding past goed bij mij? Stel jij jezelf deze vragen wel eens? Kom naar de Open Dag, daar kun je antwoorden vinden op jouw vragen.


Veel jongeren denken vaak dat wat ze kiezen bepalend is voor de rest van hun leven. Dat is niet helemaal waar. Niemand weet hoe de arbeidsmarkt er over tien of twintig jaar uitziet, dus een levensbepalende keuze is juist niet meer waarschijnlijk. Het leven is sowieso onvoorspelbaar en loopt vaak anders dan je van te voren had gedacht. Verkeerd kiezen is geen ramp. Niemand doorloopt het leven in een rechte lijn van A naar B. Gelukkig maar, want wat zou dat enorm saai zijn!”

Open dag; 26 en 27 januari 2024

Mbo-college Firda Emmeloord: 26 januari 15.00 – 20.00 uur

Mbo-college Urk (studierichting Scheepsvaart en Visserij): 27 januari 09.30 – 12.30 uur

Open dagen mbo zijn erg handig als je (nog) niet weet welke mbo opleiding je wilt gaan volgen. Om echt een goed beeld te krijgen van het Mbo-college waar jij misschien straks je opleiding gaat volgen, kun je het beste een open dag bezoeken. Op de open dagen zijn er docenten en studenten aanwezig die jou veel kunnen vertellen over de mbo opleidingen en de instelling. Als je nog geen idee hebt welke opleiding je wil volgen, dan kan je in gesprek met een loopbaanbegeleiding.

Neem de tijd voor een open dag bezoek en bezoek er het liefst méér dan een. Stel vragen. Proef de sfeer; zie jij jezelf hier jaren rondhangen? Let wel op, want de sfeer tijdens een open dag is toch altijd wat anders dan op een gewone schooldag. Loop dus ook gerust zomaar eens binnen.

Firda heeft meerdere locaties in verschillende plaatsen in Friesland en Flevoland. De kans is dus groot dat er ook een locatie bij jou in de buurt is.

Doe een beroepentest.